U21-gutta raknet mot Nederland: – Det ble en rar kamp

Innbytter Flamur Kastrati ga Norge ledelsen ett minutt ut i annen omgang, men Nederland slo kraftig tilbake og vant til slutt 4-1.

Singh

Harmeet Singh bommet på straffe da det norske U21-laget tapte for Nedrland i en treningskamp tirsdag. Bildet er fra EM-kvalifiseringskampene mot Frankrike i fjor.

Tor Ole Skullerud

U21-guttas landslagssjef, Tor Ole Skullerud, er optimist før EM i juni til tross for to store tap mot Spania og Nederland.

Det norske U21-landslaget fikk en tøff start på kampen mot nederlenderne mandag kveld, for allerede etter ti minutter måtte debutanten Brede Moe forlate banen med direkte rødt kort etter en stygg takling.

Men det stoppet ikke med det. Ti minutter senere måtte også Thomas Rogne ut med en skade. Likevel klarte de norske U21-gutta å holde nullen til pause. Det var en god prestasjon i seg selv.

– Det ble en rar kamp. Vi fikk en utvisning og skade på Thomas Rogne nesten samtidig. Det ble en del bytter og folk i uvante situasjoner, men vi løste det fantastisk fint til å begynne med, synes jeg, forteller landslagstrener Tor Ole Skullerud til NRK etter kampen.

Pangstart

Annenomgangen fikk en pangstart sett med norske øyne. Etter bare ett minutt klarte innbytteren Flamur Kastrati å sende Norge i føringen. Han kombinerte flott med Valon Berisha og satte ballen i hjørnet.

Norge var nær dobling av ledelsen like etterpå da Jo Inge Berget ble lagt ned like innenfor nederlendernes 16-meter. Straffen klarte ikke Harmeet Singh å score på. Den nederlandske keeperen reddet.

– Det blir et vendepunkt i kampen. Vi kan få 2-0, men det blir i stedet 1-1 rett etterpå. Så går vi opp i liminga på dessverre, og får et stygt resultat til slutt, sier Skullerud.

Valon Berisha hadde en stor sjanse minuttet etterpå, men da avverget en nederlandsk forsvarer på målstreken. Jo, de norske spillerne hadde sjanser, selv om de spilte med bare ti mann.

Tyngre

Nederlenderne våknet etter hvert i annenomgangen. Det ble tungt for de norske spillerne som altså hadde en mann mindre på banen, og etter 67 minutter utlignet Lerin Duarte.

Ti minutter senere var det klart for Georginio Wijnaldum-show. Han ga 2-1 etter 77 minutter og økte til 3-1 to minutter senere. Da gikk lufta ut av det norske laget.

Danny Hoesen fastsatte sluttresultatet til 4-1 fem minutter før slutt.

Dermed gikk det norske EM-klare U21-laget på sitt andre strake nederlag på bare noen få dager. Torsdag i forrige uke møtte laget Spania og tapte 5-2, og mandag kveld ble det altså 4-1 tap mot Nederland.

– Reiste seg etter Spania-kampen

Til tross for et nytt tremålstap, føler Skullerud at han fikk de svarene han ville ha etter Spania-kampen.

– Jeg reiste fra Spania med en dårlig følelse på at vi ikke helt klarte å holde følge med spanjolene. Der ble vi et nummer for små. I dag opplever jeg ikke det samme. Gutta svarer veldig på det vi snakket om etter Spania-kampen, og leverer en helt annen prestasjon mot et nederlandsk lag som også holder høyt nivå, sier han.

– Jeg reiser med en helt annen følelse nå etter denne kampen.

– Optimist før EM

Men landslagssjefen kan ikke lukke øyene for det faktum at Norge på to kamper har sluppet inn ni mål.

– Vi slipper til altfor mye målsjanser i løpet av disse to kampene. Det skal vi forhåpentligvis få rettet på. Det er det jeg har likt dårligst fra disse treningskampene, sier han.

5. juni sparkes EM i gang når Norge møter vertsnasjon Israel til åpningskamp i Netanya. Skullerud tror at det norske publikum får se et langt bedre norsk lag da.

– Jeg er optimist. Selv om vi taper 4-1, så reiser jeg fra Nederland med en god følelse. Når vi kommer til juni kommer vi til å være enda nærmere det nivået vi skal konkurrere på. Vi møter verken Nederland eller Spania i innledende gruppespill. Jeg velger å være sterk i troen på at vi tar poeng mot alle de lagene vi skal møte, sier han.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.