Norge klar for U21-EM

Norge vant 5-3 over Frankrike og er dermed klar for U21-EM i Israel til neste år.

FRANCE VS NORWAY U21

U21-landslaget tapte 0-1 i den første kampen i Frankrike og har et brukbart utgangspunkt før kampen i kveld.

Norge - Frankrike 5-3(5-4 sammenlagt)

Slutt. Kampen er over og Norge er klar for EM i Israel neste sommer.

90 min + 2: Bytte for Norge. Semb Berge kommer inn og Konradsen går ut.

90 min + 1: Berget kommer seg ned til dødlinja, men Pedersen pådrar seg et frispark i duellen med keeper.

90 min: Det legges til 2 minutter. Det var overaskende lite.

90 min: Bytte for Norge. Johansen kommer inn og Singh går ut.

90 min: For en dramatikk på slutten.

89 min: Frankrike presser på og vinner en corner. Nyland får frispark og det er høy temperatur inne i feltet.

87 min: MÅL TIL FRANKRIKE VED ANTOINE GRIEZMANN. Nei, nei. Hva er det som skjer? Griezmann setter ballen i mål fra spiss vinkel og nå er det full kamp igjen.

86 min: RØDT KORT TIL ALEXANDRE LACAZETTE. Han skaller til Singh i etterkant av en duell mellom de to og får direkte rødt kort.

84 min: MÅL TIL FRANKRIKE VED ALEXANDRE LACAZETTE. Frankrike kommer til avslutning inne i feltet og Nyland slår ut til Lacazette som setter returen i mål.

83 min: Konradsen får stå helt alene i returrommet, men bruker for lang tid og Frankrike hindrer skuddforsøket.

81 min: Vi er inne i det 10 siste minuttene av kampen og det ser veldig lyst ut for Norge. Vi nærmer oss sluttspillet i Israel neste sommer.

79 min: Corner for Norge, men innlegget fra Hedenstad blir for langt og går over alle.

78 min: Gigantisk mulighet for Konradsen. Han får stå helt umarkert ved bakre stolpe og skal bare bredside ballen i mål, men keeper gjør en glitrende redning.

77 min: Berget har vært fantastisk i hele dag og har tidvis lekt seg ute på matta.

76 min: Stor mulighet for Norge. Berget viser seg frem igjen og løper enkelt forbi oppasseren sin. Han løfter blikket og slår ut til Singh, men Corchia får klarert i siste liten.

74 min: Nortveit holder på å sette ballen i eget mål, men er heldig og slipper unna med skrekken.

73 min: Langskudd fra Frankrike, men Nyland er våkent frempå og får slått til corner. Flott keeperspill!

72 min: Frankrike virker demotiverte og de henger med hodet.

68 min: Helt utrolig av det norske laget. Fem mål og fem ulike målscorere mot et sterkt fransk lag.

66 min: MÅL TIL NORGE VED JO INGE BERGET. For en scoring av Berget! Dårlig kommunikasjon i det franske forsvaret og keeper kommer på halvdistanse. Berget oppfatter dette kjapt og chipper ballen i mål fra 20 meter.

65 min: Bytte på Frankrike. Griezmann kommer inn og Guilavogui går ut.

65 min: Corchia viser seg frem og prøver et skudd fra distanse, men avslutningen går over.

63 min: Pedersen tar med seg Varane på en løpetur, men Real Madrid-stopperen får inn en takling.

61 min: Frispark til Frankrike i god innleggsposisjon. Frisparket er presist, men Norge får headet unna. Viktig.

60 min: Frispark til Norge og Nordtveit prøver seg. Han får brukbart treff, men keeper har ingen problemer med skuddet.

59 min: Bytte på Frankrike. Saivet kommer inn og Pajot går ut.

59 min: Bytte på Frankrike. Niang kommer inn og Knackaert går ut.

57 min: MÅL TIL NORGE VED ANDERS KONRADSEN. Norge kontrer og Konradsen setter fart. Han spiller ut til Nordtveit som kommer stormende fremover. Han kommer seg forbi oppasseren sin og legger tilbake til Konradsen som bredsider ballen i mål. Fantastisk!

55 min: Stor mulighet for Frankrike igjen. Denne gangen etter skudd fra 10 meter. Nyland får heldigvis fingrene på ballen og slår unna.

54 min: Kontringsmulighet for Frankrike og det er fire mot fire, men heldigvis blir det for upresist og Norge tar over.

53 min: Liker ikke kamputviklingen for øyeblikket. Frankrike tar mer og mer over.

52 min: Stor mulighet for Frankrike! Lacazette kommer alene med keeper, men vinkelen blir litt for spiss og Nyland redder.

51 min: Frankrike kommer seg rundt på venstresiden og Cabella slår inn. Ballen ender opp ved bakre stolpe, men Norge får klarert.

50 min: Norge har senket presshøyden sin og lar Frankrike holde initiativet i kampen. Viktig at vi ikke blir for lave.

48 min: 2. omgang har fortsatt i samme stil som avslutningen på den første. Frankrike har ballen mye, men Norge er farlige på overganger.

47 min: Hedenstad lemper et frispark inn inn i feltet, men det er blir ikke presist nok.

46 min: Frankrike sparker i gang 2. omgang. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

Pause. Norge leder 3-1 til pause etter en strålende 1. omgang. Alt gikk på skinner og Singh, Nielsen og Rogne satte inn hver sin scoring. Frankrike reduserte en gang, men Norge leder fortsatt 3-2 sammenlagt.

45 min + 1: Corneren ender uten resultat.

45 min + 1: Frankrike får en kontring på overtid av første omgang, men Norge får klarert til corner. Det er lagt til 1 min.

45 min: Frispark til Norge ute på høyresiden. Hedenstad slår inn, men han klarer ikke løfte frisparket skikkelig.

44 min: Elabdellaoui slår et godt innlegg og Nielsen er nær ved å få til en avslutning. Elabdellaoui plukker opp andreballen, men dommeren dømmer frispark til Frankrike

43 min: Cabella prøver et raskt skudd i nærmeste hjørne, men Nyland er med på notene.

42 min: Frankrike styrer mer av spillet for øyeblikket og det er viktig at det norske laget klarer å holde konsentrasjonen de siste minuttene før pause.

40 min: Norge slurver på midten og mister ballen i skummel posisjon, men er heldige og slipper unna med skrekken.

39 min: Rogne kommer stupende på den påfølgende corneren, men denne gangen får Frankrike headet unna.

38 min: Lekkert norsk angrepsspill igjen. De lar ballen gjøre jobben og spiller ut Frankrike, men innleggsforsøket fra Berget blir blokkert til corner.

37 min: M`Villa er ikke redd for å skyte og prøver seg igjen fra distanse. Som tidligerere i dag treffer han dårlig og skuddet går utenfor.

35 min: M`Villa slår en fantastisk crosser mot Corchia som slår direkte inn, men Norge får klarert innlegget.

32 min: Ny stor mulighet for Rogne. Han rager høyest på et innlegg fra venstre, men kommer ikke høyt nok og headingen går over.

31 min: Corner til Norge. Hedenstad slår inn, men Frankrike får klarert til slutt.

30 min: Vi runder halvtimen i Drammen og Norge har dominert så langt. Det blir spennende å se hvordan de reagerer på Frankrikes scoring.

29 min: MÅL TIL FRANKRIKE VED JOSHUA GUILAVOGOUI. Norge roter det til i eget forsvar og Guilavogui er iskald alene med keeper og setter ballen sikkert i mål.

27 min: MÅL TIL NORGE VED THOMAS ROGNE. Hedenstad slår inn og på bakerste stolpe dukker en umarkert Rogne opp og stanger ballen i mål. Alt har gått Norges vei så lang og vi leder 3-0.

26 min: Berget felles ute på høyresiden og får frispark. God innleggsposisjon for Norge.

24 min: Cabella skjærer inn fra venstre og prøver et skudd ved nærmeste stolpe, men Nyland redder enkelt.

23 min : Gult kort til Frankrikes Knackaert for en felling på Nordtveit.

22 min: Berget er klar igjen og Norge har 11 mann på banen.

20 min: Berget pådro seg en skade i forbindelse med scoringen og hjelpeapparatet må inn på banen.

19 min: MÅL TIL NORGE VED HÅVARD NIELSEN. Berget blir vakkert spilt fri og slår inn til Nielsen som setter ballen sikkert i mål fra 12 meter.

19 min: Corneren løftes inn i feltet, men Nyland holder ballen sikkert.

18 min: Frankrike er litt mer med nå og vinner en corner.

17 min: Corchia tar frisparket, men skuddet går rett i den norske muren.

17 min: Frankrike får frispark på ca 22 meter. God skuddposisjon.

15 min: Frankrike kommer seg rundt på venstresiden, men Norge forsvarer seg godt og holder franskmennene unna.

14 min: Berget går over ende i feltet igjen, men denne gangen vinker dommeren spillet videre. Norge dominerer i Drammen!

14 min: Gult kort til Frankrikes Mavinga.

13 min: MÅL TIL NORGE VED HARMEET SINGH. Keeper får en hand på ballen, men ballen sniker seg i mål.

12 min: Straffe til Norge! Berget løpes ned bakfra og dommeren peker på straffemerket. Mavinga er syndebukken.

10 min: Nytt skudd fra frankrike og denne gangen prøver de på en styring, men forsøket går utenfor.

10 min: M`Villa skyter fra veldig langt hold og Nyland har ingen problemer med skuddet.

9 min: M`Villa holder på å rote det til i eget forsvar da han sender en klarering rett i Berget, men franskmannen er heldig og ballen går tilbake til egen keeper.

7 min: Forrykende start på kampen og Norge har vært det beste laget. Vi må riktignok ta bedre vare på mulighetene.

6 min: Hedenstad setter ballen i stanga! Nok et flott angrep fra Norge og Pedersen bommer først på en gedigen mulighet. Hedenstad plukker opp returen, men har ikke marginene med seg.

4 min: Ny stor mulighet for Norge. Singh kommer seg ned til dødlinja og slår lavt inn foran mål, men Pedersen kommer akkurat for sent. Nok en god mulighet etter at vi kommer rundt på kant.

3 min: Frankrike får to gode innleggsmuligheter fra venstresiden, men Norge får klarert begge forsøkene. Eladellaoui ble enkelt fintet bort av Cabella der.

2 min: Stor mulighet for Norge. Pedersen river seg løs og slår hardt inn foran mål, men Frankrike får klarert i siste liten.

1 min: Norge tar avspark og kampen er i gang.

Lagoppstillinger:

Norge (4-4-3): Nyland - Elabdellaoui, Rogne, Strandberg, Hedenstad - Konradsen, Nordtveit, Singh - Berget, Pedersen, Nielsen.

Innbyttere: Kristiansen, Johansen, Semb Berge, de Lanlay, Hussain, Skjelvik, Bakenga.

Frankrike (4-2-3-1): Ahamada - Corchia, Varane, Mangala, Mavinga - M`Villa, Guilavogui - Cabella, Pajot, Knockaert - Lacazette.

Innbyttere: Delle, Brahimi, Haidara, Saivet, Stambouli, Griezmann, Niang.

De norske U21- spillerne fikk som ventet tøff motstand i første kamp og tapte 1-0 i Le Havre sist fredag. Norge har likevel et brukbart utgangspunkt før returoppgjøret i kveld, som spilles på Marienlyst.

Norge gjorde et godt gruppespill, men måtte se seg slått av England og endte på andreplass i gruppa. Sist Norge var i et U21-EM var i 1998 og da endte det med bronse.

Den norske troppen har fått inn en solid forsterkning i form av Håvard Nordtveit som er hentet ned fra A-lagstroppen pga gule kort.

Frankrikes U21-lag har flere profilerte spillere og de to mest kjente er Yann M'vila (Rennes) og Raphael Varane (Real Madrid).

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.