Hopp til innhold

Northugs rival i trøbbel før OL-sesongen

Dario Cologna får verst mulig start på den viktige OL-sesongen når han nå er ute med skade i seks til åtte uker.

Dario Cologna

Dario Cologna kan bli nødt å stå over Tour de Ski denne gangen.

Foto: NTB Scanpix

northug

Dario Cologna og Petter Northug har vært i utallige dueller. Her får nordmannen hjelp til å reise seg etter den blytunge sistebakken i fjorårets Tour de Ski.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Denne skaden rammer meg ikke bare fysisk, men også psykisk, sier Dario Cologna, ifølge det sveitiske skiforbundet.

Langrennsløperens norske trener, Guri Hetland, forteller at Cologna falt på isen da han var ute og jogget.

– Han fikk en rotasjon og røk tre leddbånd. Han skal opereres på fredag, sier Hetland til NRK.no.

Det betyr trolig seks uker uten normal trening for Cologna. Han kommer sannsynligvis ikke til å gå verdenscup før etter nyttår og må dessuten etter alt å dømme stå over Tour de Ski.

Godt nytt for Northug?

Med andre ord får Cologna alt annet enn en god oppladning til Sotsji-OL i februar. Der vil han normalt være en medaljefavoritt på distanserennene.

– Det er ikke ideelt, så klart, men med det grunnlaget han har og innstillingen hans tror jeg ikke det får konsekvenser for OL, sier Hetland til NRK.no.

27-åringen har de siste årene vært Petter Northugs argeste rival.

Selv om operasjonen er kjedelig nytt for Colonga, er det nok noen i Northug-leiren som drar et lettelsens sukk over nyheten.

Northug var nemlig ute med virusinfeksjon i to måneder og har selv hatt en svært trøblete sesongoppkjøring.

– Ikke fare for OL

Cologna, som vant 15-kilometeren i Vancouver i 2010, skal nå konsentrere seg om å bli klar til OL. Han er ifølge det sveitiske skiforbundet nødt å ta det rolig i seks til åtte uker.

– Jeg skal holde meg rolig og følge et rehabiliteringsprogram sammen med det medisinske apparatet. Vi skal organisere et treningsprogram som sikter mot OL, sier Cologna.

Hetland sier hun er imponert over hvordan Cologna har taklet skaden.

– Han synes det er utrolig kjedelig, men samtidig er jeg imponert over hvor løsningsorientert han er. Han er hundre prosent innstilt på å komme raskt og sterkt tilbake, sier hun.

Da NRK møtte Petter Northug i Livigno for halvannen uke siden, utpekte han svenske Johan Olsson og nettopp Dario Cologna som sine farligste konkurrenter i OL.

Dario Cologna trener på barmark for tiden, men ønsker å satse mindre på Tour de Ski og alt på OL i Russland.
Reporter: Morten Stenberg foto/redigering: Trond Stenersen

SE VIDEO: Da NRK møtte Dario Cologna tidligere i høst, var han tilsynelatende frisk og rask og klar for sesongstarten.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal