Vindusvask 1. mai - Her vasker Torbjørn Mottang vinduer 1. mai på bygget som huser Kystverket og Mattilsynet. Fellesforbundet liker dårlig denne vindusvasken på arbeidernes internasjonale kampdag. - Foto: Privat /

Her vasker Torbjørn Mottang vinduer 1. mai på bygget som huser Kystverket og Mattilsynet. Fellesforbundet liker dårlig denne vindusvasken på arbeidernes internasjonale kampdag.

Foto: Privat

Får kritikk etter 1. mai-vask

Torbjørn Mottang i selskapet TM Stilrent vasket vinduer på bygget til Kystverket i Arendal 1. mai. Fellesforbundet i Aust-Agder er provosert over vindusvasken og raser mot både vindusvaskeren, Kystverket og Mattilsynet som holder til i bygget.

Vindusvasken som ble utført på 1. mai provoserer Fellesforbundet i Aust-Agder.

Arbeidene ble gjort på et offentlig leid bygg i Barbu i Arendal.

Mattilsynet og Kystverket som holder til i bygget, opplyser til NRK at de ikke kan ta ansvaret for arbeidet som ble utført 1. mai, fordi de kun er leietakere.

Regiondirektør i Kystverket Sør, Sven Arild Hansen, sier han ikke kjente til at vinduene skulle vaskes 1. mai.

Distriktsleder i Mattilsynet i Aust-Agder, Ragnhild Andersen Schei, beklager det som har skjedd, men kjenner ikke konkret til saken, og har ingen kommentar utover det.

– Provoserende

Men Fellesforbundet er meget provosert over både vindusvaskeren, Kystverket og Mattilsynet i denne saken.

– Dette er særdeles provoserende og veldig unødvendig å gjøre på 1. mai.

Det sier organisasjonsarbeider i Fellesforbundet Aust-Agder, Thor Åge Christiansen.

– Men har leietakerne som Kystverket og Mattilsynet noe med hva som skjer med bygget på 1. mai?

– Leietakerne har ansvar i den forstand at de skal sørge for at det ikke skjer noe annet arbeid der. Det er sikkert de som har bestilt vindusvask og dermed har de et ansvar, sier Christiansen.

– Er dette uvanlig?

– Det er svært uvanlig. Jeg vet bare om et par andre steder i Arendal hvor det var jobbing 1. mai, sier han.

– Hva tenker du om at offentlige etater er inne i bildet her?

– Det er jo ekstra ille og særlig når det skjer rett før en statssekretær skal på talerstolen og holde 1. mai-tale på Eydehavn. Det går egentlig ikke an, sier en oppgitt Christiansen.

Video Oppgitt over vindusvask - Foto: Nyhetsspiller /

Thor Åge Christiansen i Fellesforbundet er oppgitt over vindusvask 1. mai.

– Ingen provokasjon

Vindusvasker Torbjørn Mottang sier til NRK Sørlandet at han ikke ønsket å provosere noen ved å vaske vinduer 1. mai.

Han er klar over at han vasket vinduer på 1. mai og at dette er arbeidernes internasjonale kampdag.

– Vi har det veldig travelt og mye å gjøre. Vi har mange kunder og gjør det vi kan for å tilfredsstille våre kunder og våre kunders behov, sier Mottang.

Han sier at det er stor rift om å leie lifter i Arendal, og at han hadde tilgang på en slik lift for å gjøre jobben denne dagen.

– Det er stor mangel på lifter og vi må gjøre jobben når vi får tak i en lift. Dette falt sammen med 1. mai, og i ettertid ser jeg at det ble litt dumt, sier Mottang.

Han poengterer at han ikke vasket vinduer for å provosere noen.

Video og TV-reportasjer

Laksehopp i Høiebekken er høstens vakreste eventyr for lakseentusiaster.
Tidsklemma er de fleste småbarnsforeldre godt kjent med, og nå skal det forskes på temaet. I Nyli barnehage i Arendal er det flere som kjemper mot klokka.
For to år siden ble deler av sykehuset i Arendal fredet. Mange var redd for at det ville begrense utviklingen av sykehuset. Nå to år etter ser det ut til at balansen mellom gammelt og nytt fungerer:

Dokumentarer og reportasjer

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964
Bilder fra Dagsrevyen i 1964 som viser postmann med med ny postombæringstralle nedover gaten i Kristiansand. Leverer post i butikk. Postmannen demonstrerer trallens finesser. Vandrer videre og leverer post over
gjerdet.