Hopp til innhold

Narkotikadømt 21-åring løslatt i Bolivia

En 21 år gammel norsk kvinne som i fjor ble dømt til over ti års fengsel for forsøk på kokainsmugling i Bolivia, er løslatt fra fengsel.

Bolivia rettsak

Her de Stina Brendemo Hagen og Madelaine Rodriguez under rettssaken i Bolivia.

Foto: NRK

21-år gamle Stina Brendemo Hagen, som har fått barn mens hun har sittet i San Sebastian-fengselet i Cochabamba, slapp i slutten av juli fri mot å betale 350.000 kroner i kausjon, skriver lokalavisen Los Tiempos.

Opplysningen blir bekreftet av kvinnens advokat.

– Jeg kan bekrefte at hun er løslatt mot kausjon, sier advokat Frode Sulland til VG.

Får ikke forlate byen

Sulland kjenner ikke til flere detaljer rundt avtalen. Det som imidlertid er klart, er at 21-åringen må melde seg jevnlig for fengselsvesenet og har ikke lov til å forlate den bolivianske byen.

I april i fjor ble både Hagen og en 25 år gamle Madelaine Rodriguez dømt til 13 års fengsel for å ha forsøkt å smugle 22,4 kilo kokain til Norge. Dommene ble senere redusert til ti år og åtte måneder.

Rodriguez sitter fortsatt i kvinnefengselet i San Sebastian, men også hun håper å kunne sone utenfor fengselsmurene mot kausjon, ifølge VG.

En annen av de kokaintiltalte jentene, en 21-årig kvinne, rømte til Norge i mai fjor.

Rettssak i Oslo i september

Kripos har etterforsket de norske forgreningene til Bolivia-saken. Rettssaken mot 21-åringen som klarte å rømme i fjor, og fire andre personer i 20-årene, starter i Oslo tingrett 5. september.

To kvinner som ble brukt som kurerer i den samme narkotikaligaen, ble i fjor dømt til nærmere seks års fengsel for å ha forsøkt å smugle 6,25 kilo kokain inn til Norge.