Hopp til innhold

Krisemøte i Nato om Libya

Nato avholder i dag et krisemøte om situasjonen i Libya onsdag, dagen etter at Nato gjennomførte sitt kraftigste bombardement i Tripoli hittil. Nato-angrep rystet også byen onsdag.

Anders Fogh Rasmussen

NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen: – De som bærer den største byrden, begynner naturlig nok å spørre om den ikke kan fordeles på flere.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

NATOs forsvarsministre møtes med krav om flere bidrag til krigen i Libya under møtet i Brussel i dag.

Den internasjonale koalisjonens bombing av Tripoli er mer intens enn noen gang tidligere, men bare åtte av forsvarsalliansens medlemsland har vært med på angrepene.

– De som bærer den største byrden, begynner naturlig nok å spørre om den ikke kan fordeles på flere. Det er dette jeg vil bruke tid på under møtet, sier NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

Faremo venter til 24. juni

Norges forsvarsminister Grete Faremo sier at regjeringen nå skal ta den tiden den trenger for å avgjøre hvordan det norske bidraget blir.

- Det er gjort en betydelig innsats fra vår side helt siden operasjonen startet.

- Vil de norske flyene fortsatt være i operasjon?

- Vi vil komme tilbake til hva som vil være innretningen på det norske bidraget etter avklaringen 24. juni, sier Faremo til NRK.

LES OGSÅ: – Vi vil knuse fienden

Gaddafi

I en direktesendt tale tirsdag ettermiddag hevda Libyas leder Muammar Gaddafi at de utenlandske styrkene aldri vil vinne krigen mot Libya.

Foto: Ap

Flere og kraftigere angrep

Kraftige eksplosjoner rystet også natt til onsdag området rundt hovedkvarteret til Libyas leder Muammar Gaddafi i Tripoli.

Tirsdag gjennomførte Nato sitt kraftigste bombardement i byen hittil. Den libyske regjeringen opplyser at 32 personer er drept i til sammen 60 Nato-angrep.

Ifølge talsmann Mussa Ibrahim i den libyske regjeringen er tirsdagens angrep et av de kraftigste siden luftkrigen startet i midten av mars. Gaddafis hovedkvarter Bab al-Aziziya var ett av hovedmålene for angrepene.

– Jeg tror det er spørsmål om tid før Muammar Gaddafi må gå, sa USAs president Barack Obama i et møte med Tysklands statsminister Angela Merkel, ifølge Sky News.

LIBYA

Kraftige eksplosjoner rystet også natt til onsdag Tripoli by.

Foto: STR / Reuters

– Vil aldri vinne krigen

I en direktesendt tale tirsdag ettermiddag hevdet Gaddafi at de utenlandske styrkene aldri ville vinne krigen i Libya.

LES OGSÅ: Eksplosjonar nær Gaddafi-bustad

I talen, som ble sendt direkte på den libyske statskanalen tirsdag ettermiddag, gjorde Gaddafi det klart at han vil knuse fienden.

– Denne krigen ble pressa på oss, og vil vil knuse fiendene våre, sa han i talen, ifølge EBU.

SISTE NYTT

Siste nytt