Hopp til innhold

Storberget: Understreker fortsatt lavt trusselnivå

Justisministeren kaller eksplosjonene i Sverige en vekker om at faren for terror nærmer seg Norge. PST holder likevel trusselnivået i Norge uendret.

Knut Storberget

Justisminister Knut Storberget (Ap) er rystet over eksplosjonene i Stockholm.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Politiets sikkerhetstjeneste holder justisminister Knut Storberget (Ap) løpende oppdatert om om situasjonen i Norge etter at Stockholm ble rammet av terrorhandlinger lørdag kveld.

- Så langt har PST sagt at trusselnivået fortsatt er lavt, men at vi befinner oss i en tid hvor vi beveger oss i retning av trusselsituasjoner hvor vi i større grad kan sammenligne oss med land som har opplevd terror, sier Knut Storberget til NRK.

- Nå har vi sett det i Skandinavia

Storberget er rystet over eksplosjonene i Stockholm.

- Dette er en avskyelig handling, samtidig som vi føler stor omsorg for det svenske samfunn som rammes på en slik måte. Og så er det en vekker om at dette er en type kriminalitet som nærmer seg oss, og nå har vi også sett det i Skandinavia.

Les også: – Terrorisme kan ramme alle

Til NRK.no bekrefter informasjonssjef Martin Bernsen i PST at de ikke ser noen grunn til å heve det norske trusselnivået.

Uendret trusselnivå

- Vi hever ikke trusselnivået her til lands uten at vi har beviser på konkrete trusler mot Norge, men vi følger situasjonen i Sverige tett.

Bernsen vil ikke kommentere om eller hvordan PST nå bistår det svenske sikkerhetspolitiet Säpo i arbeidet.

SISTE NYTT

Siste nytt