Hopp til innhold

Fire voldtektsanmeldelser i Oslo

En person er pågrepet etter en voldtekt ved et utested i Oslo natt til i søndag. Totalt ble tre kvinner voldtatt og en forsøkt voldtatt i helgen.

Illustrasjonsbilde: vold.
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Nok en helg preges av voldtekter i hovedstaden.

I helgen mottok politiet fire anmeldelser for voldtekt eller voldtektsforsøk. I tre av tilfellene er gjerningsmannen fortsatt på frifot.

Voldtatt på hotellrommet

Et av overgrepene skal ha skjedd ved et utested, det andre på et hotellrom, det tredje et annet et sted i Oslo sentrum, mens en fjerde kvinne ble forsøkt utsatt for en overfallsvoldtekt på en gangsti ved Vår Frelsers gravlund.

Når det gjelder voldtekten som skal ha skjedd på et hotellrom i Oslo sentrum, mener politiet at de sitter på gode bevis.

– Vi har overvåkningsopptak fra hotellet og har observert en mannsperson sammen med kvinnen, sier Utgård.

Voldtekstforsøket på Vår Frelser gravlund ble avverget av en mann som kom løpende da han hørte kvinnen skrike. Han skremte vekk gjerningsmannen og meldte seg som vitne for politiet mandag formiddag.

Voldtektsbølge

Flere stygge voldtekter har satt sitt preg på nyhetsbildet denne uken.

Politiet i Stavern, Karmøy, Suldal, Orkanger, Baneheia, Selbu, Røros, Trondheim og Oslo har hatt hendene fulle med etterforskning av voldtekter og voldtektsforsøk.

Så langt er også flere pågrepet.

Bare forrige helg ble hele syv kvinner voldtatt eller forsøkt voldtatt. Utenfor Lade kirke i Trondheim fant en drosjesjåfør en halvnaken kvinne forrige lørdag, mens en ung jente varslet om et overgrep på Hovefestivalen denne uken og litt lenger nordvest er en 16 år gammel gutt siktet for voldtekt på Unkarsfestivalen.

Dette har fått Frp til å reagere og kreve strengere straffer. En straff som i fjor sommer ble økt fra to til tre års fengsel.

Hittil i år er minst 29 kvinner anmeldt overfalls voldtekter, viser tall Dagbladet har hentet inn, men antallet voldtekter er trolig høyere.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger