Hopp til innhold

Gutt (16) slapp inn på festival med 18-årsgrense – siktet for voldtekt

– Beklagelig at han slapp inn, sier Suldal-lensmann Randi Kalvik etter at en 16 år gammel gutt er siktet for voldtekt på Ungkarsfestivalen.

Ungkarsfestivalen 2010

Fra Ungkarsfestivalen i fjor. Festivalen samler hvert år flere tusen publikummere til campingliv, konserter og aktiviteter i Suldal kommune i Rogaland.

Foto: Lene Klovning Jørpeland

Politiet fikk melding om voldtekten ved 04.30-tiden natt til lørdag.

En 19 år gammel kvinne tok da kontakt med politiet og fortalte at hun hadde blitt voldtatt av en 16 år gammel gutt . Voldtekten skjedde ifølge kvinnen inne på festivalcampingen på Ungkarsfestivalen i Suldal.

Der skulle ikke den unge gutten vært, ifølge lensmann i Suldal og Sauda, Randi Kalvik.

– Det forekommer jo

– Det er veldig beklagelig at han var der. De skal jo kreve legitimasjon av folk som vil inn på festivalområdet, sier lensmannen.

– Det kan virke som de burde vært litt mer på hogget når det gjelder legitimasjon, men samtidig forekommer det jo at mindreårige sniker seg inn når det er snakk om så store folkemengder, vedgår Kalvik.

Kjetil Nærheim

Kjetil Nærheim.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Sjef for Ungkarsfestivalen, Kjetil Nærheim, sier til NRK at han synes vaktholdet på festivalen var slik det skulle være.

– Vaktholdet er godt

– Vi hadde 350 frivillige i arbeid. Om kveldene hadde vi 50 personer på vakt, elleve av dem vektere. I tillegg har både Røde Kors og politiet vært til stede. Vaktholdet er godt, sier han.

2300 mennesker var på Ungkarsfestivalen i år. Det er om lag 1000 færre enn på fjorårets festival.

Ifølge Kalvik har fornærmede forklart at overgrepet skjedde mellom klokken 01 og 02 om natten.

– Begge er nå avhørt, men de kommer med motstridende forklaringer – noe som ikke er uvanlig i slike saker. Vi skal avhøre noen flere vitner før saken er ferdig etterforsket, sier hun.

Hentet av faren

Politiet må også vente på resultatet av prøver som ble gjort på voldtektsmottaket ved Haugesund sjukehus. (Artikkelen fortsetter under kartet).

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

16-åringen ble fraktet til arresten i Haugesund lørdag morgen. Om ettermiddagen ble han løslatt og hentet av faren.

Ingen av de to hører hjemme i Suldal.

I helgen ble seks voldtekter og ett voldtektsforsøk anmeldt i Norge.