Hopp til innhold

Nominert til amerikansk krimpris

Jo Nesbøs krimhelt, Harry Hole, får oppmerksomhet i USA.

Jo Nesbø

Jo Nesbø må kanskje til New York for å ta imot en krimpris.

Foto: Stian Andersen/jonesbo.com

Jo Nesbøs roman «Sorgenfri» er nominert til Edgar Awards 2010 i kategorien årets beste kriminalroman. På engelsk heter romanen «Nemesis».

Nesbø er nominert sammen med Tim Gautreaux «The Missing», John Hart «The Last Child», Charlie Huston «Mystic Arts of Erasing All Signs of Death» og Malla Nunn «A Beautiful Place to Die», melder bransjebladet Bok & Samfunn.

Utgitt i 140 land

Edgar Allan Poe Award kårer beste krimbok innenfor ulike sjangrer, som roman, debutant, dokumentar og novelle. Vinnerne blir presenterte 29. april i New York, under en stor bankett. Bak Edgar Award står organisasjonen Mystery Writers of America.

«Sorgenfri» er den fjerde boken i rekken om krimhelten Harry Hole og kom ut i Norge i 2002. Nesbø er i dag oversatt til 35 språk og utgitt i 140 land. Bare i Norge har han solgt 1,5 millioner bøker. «Sorgenfri» er oversatt til engelsk av Don Bartlett og utgis i USA på forlaget HarperCollins.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP