Hopp til innhold

–Piercing kunne stjålet energi fra kroppen

Marit Bjørgen fjernet piercing'en hun hadde etter at hun fikk brev fra folk som mente den kunne stjele energi fra kroppen hennes. I stedet ser hun for seg en tiger for å få krefter. Det forteller OL-dronningen i «Skavlan» på fredag.

Marit Bjørgen med OL-medaljene

Marit Bjørgen er dekorert med gull-medaljer, men kan tenke seg en liten tatovering.

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

Marit Bjørgen med piercing.

Marit Bjørgen fjernet piercingen etter at folk mente det kunne ta energi fra kroppen. Her fra Tour de Ski i 2008.

Foto: Scanpix

I 10 år hadde Marit Bjørgen en piercing-ring i venstre øyenbryn, men før vintersesongen begynte, fjernet hun den.

– Jeg fikk brev fra folk som skrev at piercingen kunne ta energi fra kroppen. Det er grunnen til at jeg tok den vekk, sier Marit Bjørgen.

OL-dronningen Marit Bjørgen er en av gjestene i fredagens «Skavlan »på NRK 1. Der møter hun blant andre tatoveringskunstneren Kat von D, som er dekorert med figurer i blekk.

LES OGSÅ: Kat von D fjernet kjærlighetstatovering

Mens Kat von D fjernet en kjærlighetstatovering for å komme videre, har Skavlans første gjest i fredagens talshow, langrenssløper Marit Bjørgen, fjernet piercing for å forandre på ting før oppladningen til OL.

–Da jeg var 20 år hadde jeg veldig lyst på tatoveringer, men jeg er ikke negativ til det nå heller, jeg kunne kanskje tenkt meg en liten en, sier Marit Bjørgen.

Bjørgen viser muskler

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen i kulissene før opptak til «Skavlan». Bjørgen venter på å bli kalt inn som første gjest hos Fredrik Skavlan.

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

Når Marit Bjørgen er gjest hos Skavlan fredag kveld, klirrer det i stedet i metall fra de gjeve OL-medaljene hun har med seg. Den imponerende styrken hun har vist under Vancouver-OL, får TV-seerne også et glimt av når hun viser muskler foran kamera.

– Det ligger nok litt i genene, så jeg får takke foreldrene mine, ler langrennstjernen som har sluttet å gråte.

Marit Bjørgen er kjent for å være et følelsesmenneske, og alle som har fulgt henne på skjermen i renn og mesterskap gjennom mange år, har sett henne gråte rørte, skuffede og fortvilte tårer. Endelig er de erstattet med jubel og gledestårer.

Ser for seg tiger

Marit Bjørgen, Fredrik Skavlan og tiger-bilde

- Ja, det virker, sier Marit Bjørgen. Fredrik Skavlan spør om det er sant at hun ser for seg seg selv som en tiger når hun skal prestere i løypa.

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

For å få mer kraft tyr Marit Bjørgen i stedet til helt andre grep for å sette seg selv i den rette mentale stemningen. Hun ser for seg en tiger for å mobilisere litt ekstra i løypa.

–Ja, jeg ser på den, og tenker at det meg. Det kan høres rart ut, men det virker, sier Marit Bjørgen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.