Hopp til innhold

–Jeg tror publikum kommer til å bli veldig overrasket

Nils Gaup er klar med sin nye verson av «Reisen til Julestjernen». Filmen er basert på det gamle teaterstykket fra 1924, og regissøren medgir at det gir et visst press når man skal modernisere en tradisjonsrik historie.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Ny verson av Reisen til Julestjernen

– Det er veldig spennende, jeg tror publikum kommer til å bli veldig overrasket over filmen for den er veldig annerledes enn den gamle, forteller Nils Gaup.

Filmskaperen forteller at han har hatt veldig respekt for teaterstykket fra 1924 som er den opprinnelige historien. Teaterstykket har også vært viktig når han har laget sin film.

Moderne film

Man man kommer ikke unna spesialeffekter når man lager eventyrfilm i 2012.

Moderne eventyrfilm

Man kommer ikke unna spesialeffekter når man lager eventyrfilm i 2012. Det er også noe av grunnen til at man har kunnet lage en ny versjon, mener Nils Gaup.

Nå kan man forteller de elementene som var vanskelig før i tiden, at hovedpersonen rir på en bjørn og at hun reiser med nordavinden til nordpolen, da må man ta i bruk spesialeffekter.

Den nye filmen har kostet om lag 30 millioner kroner, og nå blir det opp til det norske kinopublikummet å vise om juletradisjonene tåler en modernisering.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark