Hopp til innhold

– Jeg skal ha på meg lykketrusa

Hun er bare 140 centimeter høy og kan i helga nå toppen i Senterungdommen.

Sandra Borch

«Det er i sentrum du finner godbitene», står det på trusa som Sandra Borch har designet. I helga håper hun på å bli ny leder i Senterungdommen.

Foto: Marita Andersen / NRK

Sandra Borch fra Lavangen i Troms er spådd ei lysende politisk framtid, og hun har aldri latt sin beskjedne høyde hindre ambisjonene. For politisk storhet har aldri vært målt i høyde.

– Én meter og førti centimeter høy, står det i passet mitt. Men det er ingen hindring og er en del av personligheten min. Jeg ser kun muligheter. Prosessen med å godta at jeg er sånn, har hjulpet meg til å bli trygg på meg selv i politikken, sier Sandra Borch til NRK.

NRK møter henne mens hun pakker kofferten før avreise til landsmøtet i Senterungdommen, Senterpartiets ungdomsorganisasjon.

«Det er i sentrum du finner godbitene»

23 år gamle Borch er nestleder i Senterungdommen sammen med Lars Vangen (24) fra Finnøy i Ryfylke. Lørdag kjemper de to om å bli ny leder for Senterungdommen.

– Jeg mener Senterpartiet må få av seg den grønne Felleskjøpdressen, og være mer ungdommelig, sier Sandra, og viser NRK et partiplagg hun har designet.

– Denne partieffekten har gjort at vi har vunnet meningsmålingen i kuleste partieffekter. Jeg snakker altså om ei senterpartitruse med påskrevet budskap: «Det er i sentrum du finner godbitene». Jeg tror jeg skal ha den på meg på landsmøtet som ei lykketruse.

Satser på politikken

Borch holder på med avsluttende eksamener på jusstudiet ved Universitetet i Tromsø.

– Jeg er nervøs foran landsmøtet. Det har vært lite søvn og mye studering. Men jeg har politiske ambisjoner nå mens jeg er ung. Så får jeg heller gå tilbake til juristyrket når jeg er ferdig med politikken, sier hun.

Dersom hun blir valgt til ny leder for Senterungdommen, betyr det at hun må vinke farvel til studentlivet og venner i Tromsø, og flytte til Oslo. Og vennene har stor tro på at Sandra vil gjør karriere i politikken.

– Hun er rettferdig, ærlig, ordentlig, snill og god. Hun kommer til å gjøre det bra, sier venninnen Nina Hermansen.

Se TV-reportasje:

Video Sandra Borch kan bli ny leder for Senterungdommen

Sandra Borch kan bli ny leder for Senterungdommen. Foto: Marita Andersen, NRK.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark