Hopp til innhold

Frp sjokkert over pengebruken på Sametinget

Fremskrittspartiet havnet i høst på Sametinget. Der har de latt seg sjokkere over pengebruken i det samiske parlamentet.

Sametinget
Foto: Sigve Nedredal / NRK

- Etter de første ordinære komitemøter i Sametinget er FrPs gruppe sjokkert over tids- og ressursbruken. I en uke er Sametingets komiteer samlet for å behandle tre saker. Et pengesluk uten like, sier FrPs gruppeleder Aud Marthinsen.

Hun mener en slik forberedende komitesamling koster skattebetalerne i overkant av 600.000 kroner.

Vil ha færre samlinger

Fremskrittspartiet vil umiddelbart kutte i antall møter i året.

- Med det saksomfanget som er på Sametinget kunne komitemøtene i forkant av Sametingssamlingene lett utgått, og vi kunne halvert kostnadene til politisk virksomhet ", sier Aud Marthinsen.

Sametinget har for 2010 budsjettert med 22,11 millioner kroner til politisk virksomhet av et samlet budsjett på 341 millioner, og 39 representanter møtes i alt åtte uker i året.

- Et budsjett for å legge ned tinget

Fremskrittspartiet er for første gang i historien representert på Sametinget med 3 representanter etter høstens valg, og vil i desember legge frem alternativt forslag til Sametingsbudsjett.

- Vårt budsjett vil være første steg på veien til å legge ned Sametinget, og la alle som bor i Norge behandles på en like god måte", avslutter Marthinsen.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark