Hopp til innhold

Fra bortskjemt til aggressiv

Karoline i Himmelblå ble maktsyk og voldelig på teaterscenen i Tromsø.

Lena Ellingsen
Foto: Kevin Karlsen Nordnes / NRK

Om kort tid kommer del 2 av NRK-serien Himmelblå på skjermen. Men den er spilt inn for en god stund siden. Serien har gjort Lena Ellingsen landskjent som Karoline, men akkurat nå står hun på teaterscenen i Tromsø.

- Maktsjukt kvinnfolk

Det er et stykke vei fra den sta og bortskjemte Karoline i Himmelblå til Hjørdis i Ibsenstykket Hærmennene på Helgeland.

Men Lena Ellingsen syns det er greit å hoppe fra det ene til det andre.

- Det er fantastisk å få lov til å gestalte forskjellige karakterer, og de to er virkelig vidt forskjellig, sier Lena.

Hun mener at kvinnerollen i et av Ibsens minst spilte stykker på mange måter er enklere å forstå enn de mer mystiske kvinnene han presenterer i for eksempel Hedda Gabler.

Akkurat nå står hun på scenen på Hålogaland teater i en rolleskikkelse som både er aggressiv, voldsom og herskesyk, ikke minst på det seksuelle plan. Og inspirasjonen henter hun fra seg selv.

- Man henter det fra seg selv, men det er ytterpunktene man henter frem og forsterker. Det er alltid en selv som står der som utgangspunkt, men så jobber man frem ulike sider av seg selv, forteller Lena.

Vikingedrama i designerdresser

Nerver

Lena Ellingsen har rukket å få 4-5 års erfaring som profesjonell skuespiller etter at hun gikk ut fra teaterhøgskolen. Men premierenerver er det vanskelig å komme fra.

- Det er alltid nervepirrende på slutten, da får man panikk. Man prøver å ta seg sammen så godt man kan, men det koker godt i både kropp og sinn.

Lena røper at det ikke er det å huske alt utenat som er den vanskeligste når man skal øve inn et teaterstykke. Det er å få dekning for det man skal stå og si på scenen.

Mer himmelblått

NRK-serien Himmelblå er snart tilbake på skjermen i form av sesong to. Lena bærer fortsatt rollen som Karoline, og sier hun merker at mange fulgte serien.

Karoline og Roland

Karoline og Roland i Himmelblå

Foto: Audun Gjelsvik Magnæs / NRK

- Jeg blir kjent igjen litt på gata, men det har bare vært positivt. Det tar ikke av, men det er hyggelig at folk kjenner meg igjen, for det betyr at folk ser på.
- Det er egentlig helt utrolig at det har gått så bra, sier Lena.

Suksessen til Himmelblå tror hun kommer av at serien er ujålete, og at mange kjenner seg igjen i skikkelsene som dukker opp.

Når Hærmennene på Helgeland er ferdig på Hålogaland teater bærer det tilbake til Ylvingen for å spille inn den tredje sesongen av den populære NRK-serien.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark