Hopp til innhold

-Flyene hjem er fullbooket til midt i mai

Nordmenn på vei hjem fra Asia er i en fortvilet situasjon. Stemningen er amper, sier NRK-reporter som har sittet fast en uke i Bangkok

Fortvilte passasjerer i Bangkok

-Stemningen blant de askefaste skandinavene i Bangkok begynner å bli amper. Vi er i en fortvilet situasjon, sier NRK-reporter.

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

Åse Karin Hansen er journalist i NRK Rogaland. Hun har vært på ferie i Vietnam og skulle vært tilbake på jobb mandag i denne uken. Nå har hun sittet askefast i Bangkok siden forrige torsdag og vet fortsatt ikke når hun kommer seg hjem.

I Bangkok befinner det seg nå tilsammen rundt 700 skandinaver som er i den samme situasjonen.

–Dette er den største flyplassen i Asia, masse passasjerer mates inn hit for å fly videre. Nå har flygningene startet igjen, og det er mange strandede passasjerer her som venter på å komme seg videre.

– Endelig på tur hjem igjen

Vulkanaske blues i USA

–Mange frustrerte folk

NRK-reporteren forteller at SAS plasserte de skandinaviske passasjerene som skulle reist hjem for en uke siden på hotell og sørget for tre daglige måltider fram til onsdag morgen.

- Det har de gjort veldig bra, mye bedre enn andre flyselskaper har gjort, sier Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åse i Bangkok

NRK-reporter Åse Karin Hansen har satt askefast i Bangkok i en uke. Hun forteller at stemningen blant de strandede passasjerene begynner å bli amper.

Hun mener imidlertid at når flygningene har startet opp igjen, har de andre selskapene hatt bedre planer for hvordan de skal få folk hjem enn det SAS har.

–Det er ganske mange frustrerte folk her etterhvert. De blir frustrerte fordi de ikke får vite når de får plass på flyet hjem. Det er det folk etterlyser og som SAS ikke foreløpig har kunnet gi informasjon om, sier Hansen.

Passasjerene er i en fortvilet situasjon.

Åse Karin Hansen, NRK-reporter i Bangkok

Hun sier at stemningen begynner å bli amper blant skandinavene som venter på å komme seg hjem.

–Vi er i en fortvilet situasjon, sier hun.

–Fullbooket til langt ut i mai

–SAS har ett fly til dagen som går fra Bangkok til Kastrup ved København. De håper å få med seg de strandede passasjerene på dette flyet. Problemet med det er at alle disse flyene er fullbooket til langt ut i mai av passasjerer som bestilte reise før askeskyen kom fra Island, sier NRK-reporteren.

Torsdag kveld er det rundt tretti personer som kommer med på SAS-flyet til København.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Passasjerer i Bangkok

700 skandinaver sitter fast ved flyplassen i Bangkok. NRKs reporter forteller at folk er frustrerte fordi de ikke får vite når de kan komme seg hjem.

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

–Jeg trodde i ettermiddag at jeg skulle klare å komme meg hjem via Bangalore med Thai Airways og så videre derfra til Stavanger via Frankfurt. Så viste det seg at mens vi satt og snakket om dette på SAS-kontoret, så ble bookingen stengt og vi kom ikke med. Så nå vet jeg like lite som før om når jeg kommer hjem, sier Hansen.

Folk frykter for sommerferien sin

Askefast 7905 kilometer hjemmefra

Ingen forlenget ferie

NRK-reporteren , som har sittet fast i Bangkok i en uke, synes ikke oppholdet på hotellet smaker av ferie.

–Du går og venter. Jeg har vært på ferie i Vietnam. Det var en fantastisk flott ferie, og nå var jeg klar til å komme meg hjem. Vi prøver å få dagene til å gå. Det er godt og varmt her. Du kan gå ut og shoppe for eksempel, men når man er mentalt innstilt på å komme seg hjem, så er det ikke det helt store å være i Bangkok, eller hvor det nå måtte være, for å vente på fly hjem, sier Hansen.

Har du satt askefast?