Hopp til innhold

Oslo AUF vil ha to på stortingslista

Oslo AUF foreslår to personer til Oslo Aps valgliste foran stortingsvalget neste høst - selv om det trolig ikke er plass til mer enn én.

Vegard Wennesland og Prableen Kaur

Oslo Auf vil ha både Vegard Wennesland og Prableen Kaur inn på Stortinget.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

Både lederen i Oslo AUF, Vegard Wennesland, og bystyrerepresentant Prableen Kaur ble klappet inn av Oslo-laget onsdag kveld.

Med det store politiske engasjementet ungdom har vist etter Utøya, bør flere unge slippe til på Stortinget, mener ungdomspartiet.

– Ja takk begge deler, kanskje litt som Ole Brum, sier leder av Oslo AUF, Vegard Wennesland.

– Vi foreslår både meg og Prableen Kaur som ungdomskandidater. Vi er to kjempemotiverte personer og ønsker å gjøre en jobb for borgerne i Oslo, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Vegard Wennesland på talerstolen i Oslo AUF

Vegard Wennesland på talerstolen i Oslo AUF i går kveld.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

Trangt om plassen

Men det er det trangt om plassen. Mange tunge Oslo-veteraner fyller allerede toppen av lista foran valget neste år. Man skysser ikke så lett ut Jens, Jan eller Jonas - altså Stoltenberg, Bøhler og Støre.

Også de som fyller de neste sikre plassene vil trolig fortsette. Bare én AUFer fra Oslo kan være rimelig sikker på plass, vedgår Wennesland:

– AUF sin ungdomskandidat har de siste tre periodene i alle fall hatt femteplassen på Oslo Arbeiderpartis stortingsliste. Jeg synes ikke vi kan ha noe lavere ambisjoner i år enn det, sier han.

– Hvorfor ikke velge én og gjøre det lettere for nominasjonskomiteen å stable opp den endelige stortingslista?

– I AUF i Oslo har vi ofte et luksusproblem, sier Prableen Kaur, som i dag sitter i bystyret i Oslo.

– Vi har så mange dyktige, engasjerte, unge mennesker som har lyst til å gjøre en jobb. At man nominerer flere er aldri et problem, da får vi en mer demokratisk prosess, hvor man har med flere dyktige og mer mangfold blant kandidatene, sier Kaur.

Vil ha flere unge på Stortinget

Kabalen rundt nominasjonen i Oslo Ap blir vrien også denne gangen. For det skal helst være like mange kvinner som menn i toppen. Vanskelig med Jens, Jan og Jonas.
Og om Arbeiderpartiet mister regjeringsmakta, blir det enda trangere, for da vil Jens og Jonas faktisk bruke taburettene sine.

Flere unge bør inn, mener de Kaur og Wennesland.

– Tiden etter 22. juli viste at det er et kjempeengasjement blant unge i Norge. Det bør gjenspeile seg på Stortinget, sier Wennesland.