Hopp til innhold

- Bryter loven

Industriprodukter AS har ikke lov til å nekte å vise frem søkerlista til jobben Halden-ordføreren har fått, sier professor i offentlig rett.

Stillingsannonse Halden Asvo

HVEM SØKTE? Det heleide kommunale selskapet Industriprodukter as i Halden bryter loven, når de holder tilbake søkerlisten, hevder professor i offentlig rett.

Foto: Faksimile

-Loven sier ganske enkelt at alle søkeres navn skal være offentlige, hvis ikke søkere uttrykkelig har bedt om å bli unntatt fra innsyn.

Selv da vil ikke dette nødvendigvis bli tatt til følge, men da er det en egen prosedyre for dette, sier Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen, til nrk.no.

Han mener nå at Industriprodukter as nå bare lynraskt må sende ut en fullstendig søkerliste, og at alt annet rett og slett er lovstridig.

Industriprodukter AS ansatte Halden-ordfører Per-Kristian Dahl som avdelingsleder i Halden ASVO, hvor han også er styreleder og generalforsamling.

Les også:

Jan Wiig, administrerende direktør i Halden Asvo

INGEN KOMMENTAR. Administrerende direktør Jan Wiig vil ikke kommentere uttalelsene fra professor Jan F. Berndt.

Foto: Kjell Olav Nordberg / NRK

Nekter å vise søkerliste

Jan Wiig, som er administrerende direktør i Industriprodukter AS, mener ansettelsesprosessen har vært ryddig, men innrømmer at andre kan ha en annen oppfatning.

- Jeg skjønner at saken kan oppfattes som spesiell. Derfor hadde jeg med meg styrets nestleder, tillitsmann og en annen leder i virksomheten under intervjuene. Det ble gjort for å vise at prosessen har vært gjort på en ordentlig og redelig måte, sier Wiig til nrk.no.

NRK er kjent med at det var 16 søkere til stillingen og at seks av disse ble innkalt til intervju.

Jan Wiig nekter å vise søkerlisten, og sier saken er sendt til juridisk vurdering.

- Ingen har fått se søkerlisten, den må gjøres offentlig med en gang, sier professor i offentlig rett, Jan Fridthjof Bernt.

Administrerende direktør Jan Wiig i Industriprodukter as ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra Bernt.