Hopp til innhold

Lysere for Hurtigrutemuseet

Nordland fylkeskommune bidrar med 20 millioner kroner dersom Hadsel kommune og staten tar resten av regninga på 100 millioner.

Hurtigrutemuseet, Stokmarknes

HURTIGRUTEMUSEET: På Stokmarknes er gamle 'Finnmarken' satt på land, men det mangler penger til å ta vare på det gamle hurtigruteskipet.

Foto: Hurtigrutemuseet

LES OGSÅ: Gir 25 kroner til museum

LES OGSÅ: Ingen penger til Hurtigrutemuseet

Fylkesråd for kultur Geir-Ketil Hansen, vil at Nordland fylkeskommune går inn med 20 millioner kroner til Hurtigrutemuseet på Stokmarknes i Hadsel kommune.

Glassbygg

Pengene skal brukes på et nytt miljøbygg som skal reises over det gamle hurtigruteskipet Finnmarken som står på land. Prislappen på bygget er 100 millioner kroner.

LES OGSÅ: Slik blir det nye hurtigrutemuseet?

- Nordland fylkeskommune skal ta sin andel av investeringa, som er på 20 prosent. Det gjør vi under forutsetning av at kommunen tar sin andel på 20 prosent og at staten tar 60 prosent av regninga, sier Hansen.

- Hadsel kommune har vært med hele tida og er veldig positive. Jeg har inntrykk av at kommunen og lokalt næringsliv finner en løsning.

Regjeringa har gjentatte ganger etterlyst et forslag til finansieringsmodel fra Nordland fylkeskommune og Hadsel kommune.

- Det kan høres mye ut med 60 millioner kroner fra staten, men i forhold til andre store kultur investeringene som staten er med på så er ikke dette mye.