Hopp til innhold

- Gir ikke opp kampen

Ap-ordføreren i Kristiansund, Per Kristian Øyen, tror ikke slaget er tapt i sykehussaken.

Per Kristian Øyen
Foto: NRK

Fredag ettermiddag gikk styret i Helse Nordmøre og Romsdal inn for å opprettholde både sykehuset i Molde og Kristiansund, men akuttkirurgi og fødetilbud skal flyttes fra Kristiansund til Molde.

Både lokalpolitikere og ansatte ved sykehuset i Kristiansund har kjempet for å bygge ett nytt felles sykehus på Nordmøre isteden for at Molde får et nytt sykehus på Eikrem slik helseforetaket går inn for.

Over ett hundre nordmøringer hadde møtt opp på dagens styremøte på Hustadvika Gjestegård i et forsøk på å påvirke styret.

Med ni mot to stemmer gikk styret inn for at det skal være to sykehus i regionen.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ble møtt av over ti tusen demonstranter da hun besøkte sykehuset i Kristiansund i april.

Foto: Herskedal, Kjell / Scanpix

Politisk løsning

Kristianundsordfører Per Kristian Øyen (Ap) tror fremdeles statsråden vil snu dette og gir ikke opp kampen.

- Dette er et råd til Helse Midt-Norge som igjen skal gi et råd til helseministeren. Så jeg har fortsatt tro på en politisk løsning, sier Per Kristian Øyen.

- Det styret gjør her er å pynte litt på tidligere vedtak ved å legge noen andre funksjoner til Kristiansund. Det er greit nok. Men vi ønsker å beholde akutt- og fødetilbud, og derfor føyer dette seg inn i rekken av skuffelser, sier Øyen.

Det var helse minister Anne Grethe Strøm-Erichsen som ba om en ny runde der også ett nytt felles sykehus for regionen skulle utredes.

- Et klart signal

Helge Aarseth

Styreleder Helge Aarseth.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Men utredningen har ikke endret Helse Nordmøre og Romsdal sitt syn, og styreleder Helse Aarseth mener de har gitt en klar anbefaling.

- Jeg mener at vi med vårt vedtak har gitt et meget klart signal om at vi ønsker fortsatt to sykehus og med funksjondeling mellom sykehusene, sier Helge Aarseth.

- Jeg ser det slik at vi ikke minst har en kommunikasjonsutfordring. Vi må få frem for et godt tilbud vi kan få til for pasientene i hele Nordmøre og Romsdal. Det som er en engstelse i Kristiansund og deler av Nordmøre er de langsiktige konsekvensene. Det vi bekrefter i dag er at styret iallefall er veldig opptatt av å trygge Kristiansund sykehus sin situasjon, sier Aarseth.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL