Hopp til innhold

Bompengeforslag rammer barnefamiliene

Molde kommune foreslår at betalingen for en bompengepassering kun skal gjelde i én time. Dermed kan det bli dyrt for folk som hyppig reiser inn og ut av Molde sentrum – særlig småbarnsfamilier.

Folkemøte Molde

Debatten ved folkemøtet i Molde nådde aldri noe kokepunkt, men bompengeforslaget møtte likevel kritiske røster.

Foto: Trond Vestre / NRK

Onsdag var det duket for folkemøte i rådhussalen i Molde. Der ble det blant annet snakket om den såkalte «veipakken», som skal inneholde en firefelts innfartsvei en bytunnel, en satsing på gang- og sykkelveier og kollektivtransport.

På møtet fikk ordfører Torgeir Dahl flere kritiske spørsmål. De fleste omhandlet bompengene som skal finansiere veipakken i Molde.

Kommunen vil nemlig innføre et såkalt snitt på én time.

Det vil si at betalingen for en eventuell bompassering er gyldig ved alle bomstasjoner i området den neste timen. Deretter kommer stridens eple. Etter én time må du nemlig betale på nytt dersom du ønsker å passere en bom.

Saken fortsetter under bildet

Folkemøte Molde

Minst et par hundre mennesker hadde møtt opp til folkemøtet i Molde onsdag kveld.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Veldig kritisk

Tor Rune Aarø er en av de kritiske røstene på folkemøtet. Han sier at dette forslaget kommer til å ramme barnefamiliene hardt, fordi foreldrene hyppig frakter ungene sine til ulike aktiviteter på ettermiddag/kveld.

– Jeg er ikke uvillig til å betale en slags avgift for å komme inn til byen, men for en småbarnsfamilie som skal etablere seg i Molde, så vil dette bli veldig tøft, sier Aarø.

– Du er kritisk til snittet på én time?

– Ja, det er jeg veldig kritisk til. Fordi det vil gjøre at folk som etablerer seg i boligfeltene i Molde, og skal inn til byen for idrett, sport og kultur, vil bli påført en vesentlig ulempe.

Kan være fleksible

Torgeir Dahl

Molde-ordfører Torgeir Dahl sier det er mulighet for å være fleksibel på timeantallet.

Foto: Trond Vestre / NRK

Molde-ordfører Torgeir Dahl er åpen for et mer fleksibelt system.

– Det kan for eksempel lages en totimersregel istedenfor en èntimes-regel på ettermiddag/kveld. Det vil kanskje kunne lette byrden for småbarnsforeldre som opererer som transportbyrå, sier Dahl.

– Er det fleksibilitet nok til at dere kan gjøre det?

– Ja, det opplever jeg at det er.

– Gir du da signaler om at dette er såpass viktig at dette bør en prioritere?

– Jeg kommer til å fremme det i forbindelse med denne saken her, ja.

Si din mening! Hva mener du om det nye bompengeforslaget?