Hopp til innhold

– Jeg er skuffet over Skype-meldingene

Broren til Rune Øygard sier han er skuffet over Skype-meldingene broren sendte til jenta. Men han bekrefter at familien har en spesiell «sjargong».

Broren til Rune Øygard, Rolv Kristen Øygard, sier han er skuffet over Skype-meldingene broren sendte til jenta. Men han bekrefter at familien har en spesiell «sjargong».

Broren til Rune Øygard, Rolv Kristen Øygard, møtte pressen etter at han vitnet.

Rolv Kristen Øygard er bror til tiltalte Rune Øygard. Han er også søskenbarnet til stefaren og nabo til mora til den fornærmede jenta. Vitnet er ordfører i nabokommunen Skjåk.

– Er skuffet over meldingene

Rune Øygard

Rolv Kristen Øygard er skuffet over meldingene broren Rune (bildet) sendte.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Rune Øygard har tidligere forklart at familien hadde en spesiell «sjargong», og at noe av dette kunne misforstås.

Utsagn som «Jeg elsker deg» og at de skulle gifte seg sa han var eksempler på dette. Dette bekreftet broren.

– Vi er fra et hjem med mye kjærlighet og varme, vi pratet ofte om at vi var glade i hverandre. Ofte kunne dette bli til litt tullprat også, forklarte Rolv Kristen Øygard.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen lurte på hvordan Rolv Kristen Øygard så på det som var kommet fram om Skype-kontakten mellom tiltalte og jenta. Broren sier han ble kjent med meldingene gjennom media.

– Flere av disse ordene er ord som betyr noe annet på dialekt enn det folk legger i det. Ordet naken betyr for eksempel tynnkledd. Men hvis det som er kommet fram er riktig så er det også ord der som jeg ikke ville ha brukt slik, sa han.

Hvordan reagerer du på dette, spør Larsen.

– Det er jeg skuffet over, sa broren til tiltalte.

LES: -Det har vært sex-prat

Gode omsorgspersoner

Rolv Kristen Øygard beskrev Rune og Reidun Øygard som gode omsorgspersoner.

– Rune orket for eksempel ikke høre om eldre folk som satt alene julekvelden. Derfor var det nesten som å komme inn på gamlehjemmet, på høytidskvelder. For der var det alltid mange inviterte, forteller broren.

Rolv Kristen Øygard beskriver jenta som litt forsiktig og sjenert. Han hadde inntrykk av at det var mye uro i hjemmet til jenta.

– Hun var forknytt og virket litt redd, sa vitnet.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen spurte om han hadde gjort noe med dette.

– Ja, dette gjorde meg vondt. Og det var også vondt å gjøre noe med dette siden jeg var nabo til jenta og søskenbarn til stefar. Men jeg leverte en bekymringsmelding til barnevernet, forteller Rolv Kristen Øygard.

– Hun ville ikke hjem

Flere vitner har forklart i retten at jenta var stille, litt redd og forsiktig men at hun blomstret opp etter å ha vært mye sammen med ekteparet Øygard.

Rolv Kristen Øygard beskrev ei jente som ikke ville hjem, og som gråt fordi hun heller ville være hos Øygard.

– En gang kom jeg med en hvit løgn slik at hun skulle slippe å dra hjem. Det er selvfølgelig ikke bra, men jeg synes synd på henne, sa broren.

– Soveromsdøra var alltid åpen

Vitnet beskrev jenta som mørkredd. Rune Øygard har tidligere forklart at soveromsdøra mellom jenta og ekteparet Øygard alltid var åpen.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen ville vite hva vitnet tenkte om at Rune Øygard skal ha sjenket jenta med Baileys og whisky på en overnattingstur på setra .

– Jeg har tenkt på hvorfor det skulle være nødvendig å sjenke jenta akkurat denne gangen og ikke andre ganger, svarer Rolv Kristen Øygard.

Han benektet at det skulle være Bailys på setra.

– Dette har satt varige sår på mange

Rolv Kristen Øygard beskrev det siste året som trist.

– Det har vært tøft. Jeg føler at jeg har blitt mange år eldre på ett år og dette har gått innpå mange. Jeg klarer ikke å konsentrere meg slik jeg gjorde og dette har satt varige sår, sa vitnet.

– Det som er ekstra vondt er at Rune ikke har besøkt barndomshjemmet sitt siden denne saken ble kjent. Jeg tror ikke han orker det, sa Rolv Kristen Øygard.

Flere saker fra Innlandet