Hopp til innhold

-Heksejakt mot Storberget

- Justisminister Knut Storberget er utsatt for et umenneskelig press fra andre politikere og media, mener partikolleger i hjemfylket.

Justisminister Knut Storberget

Torsdag ble justisminister Knut Storberget lagt inn på sjukehus.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Hva mener du? Si din mening lenger ned.

Torsdag ble justisminister Knut Storberget sjukemeldt etter at han ble lagt inn på Aker sjukehus etter et illebefinnende.

Les også: Ble brått syk i sitt eget hjem

Tar oppgjør

Storberget har i lengre tid vært utsatt for et hardt press. Nå tar fylkesleder i Hedmark Ap, Reidar Åsgård, et knallhardt oppgjør med media og opposisjonen på Stortinget.

- Heksejakt mot Storberget

Fylkesleder Reidar Åsgård i Hedmark Arbeiderparti mener politikere og media har utsatt justisministeren for et umenneskelig press.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

- Du forestiller deg et byttedyr der ulvene halser etter og har fått ferten av blod. Det likner på heksejakt, mener Åsgård.

- Jeg ber stortingspolitikere, opposisjon og media betenke seg når de til de grader jakter etter en mann som gjør en god politisk jobb, sier Åsgård.

Han mener at justisministeren har bommet på noen formaliteter.

- Likevel står han oppreist og opptrer ryddig når det stormer, sier Åsgård.

- Blir vanskelig å rekruttere

Åsgård beskriver kjøret Storberget har vært igjennom som umenneskelig, og han frykter at det blir vanskelig å rekruttere folk til politikken hvis det fortsetter slik.

- Jeg frykter også at tilliten oss politikere imellom kommer til å skrante. Det er ikke nødvendig å gå løs på Storberget på den måten, mener Åsgård.

Han reagerer spesielt sterkt på at sentrale stortingspolitikere sier at de føler seg utrygge i Norge med Storberget som justisminister.

- Det er sterkt, usaklig og helt unødvendig, sier Åsgård, som slår fast at Hedmark Arbeiderparti slår ring om Knut Storberget.

Mange reaksjoner

I NRK Hedmark og Oppland sin radiosending fredag morgen kom det mange reaksjoner fra lytterne på det som har skjedd med Knut Storberget.

Her er noen av meningene:

- Ut med Knut-aksjonen lykkes tydeligvis. Langvarig press over tid må dessverre få konsekvenser for oss dødelige. God bedring Knut!

- Nå må Aasgård slutte å sutre. Gjør man slike tabber som Storberget har gjort, så må han finne seg i kritikk!

- Det er for tøft. Hverken journalister eller politikere har lært folkeskikk eller empati. Det gjelder ikke bare motstandere.

- Heksejakt er rette ordet, hvor blir det av verdier som raushet og omsorg?

- Det er mennesker vi ønsker oss som politikere, og da må det være lov å ombestemme seg. Å kunne skifte mening handler om å være lydhør overfor andres synspunkter. Dumt at vi gjør om livet til en slags realty-serie der vi, med pressens hjelp, 'stemmer ut' deltakere.

Har media og politiske motstandere vært for tøffe med Storberget? Si din mening!