Hopp til innhold

Flere GBL-overdoser i Bergen

Fem personer ble tatt hånd om av helsevesenet etter at de skal ha tatt en overdose GBL i Bergen natt til lørdag.

– Vi har i noenlunde samme geografiske område funnet fem stykker som har vært påvirket av noe. Et beslag gjør at vi oppfatter det som GBL-overdoser, sier operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt.

GBL er forstadiet til GHB og kan brukes som rusmiddel i ren form. GBL er et oljeaktig løsemiddel som brukes i blant annet maling, lim og flekkfjernere.

Anonym melding

– Den første meldingen kom til oss like før klokken 01.30. Da fikk vi en anonym melding om at en jente hadde fått i seg et narkotisk stoff. Hun var bevisst, men helt ute av seg, sier han til NRK.

Da politiet kom til stedet var det også en gutt på stedet som falt om. Begge disse ble tatt hånd om av ambulansepersonell. Politipatruljen som var i området kom så over enda en person.

– De fant en mann like ved der som også var bevisstløs. Og senere fikk vi melding fra en drosjesjåfør som hadde med seg to passasjerer som han ikke fikk kontakt med, sier han.

– Samme fest

Personene skal være i alderen 21 til 35 år og holdt til i Laksevåg-området.

Politiet sier at de tre første som ble hjulpet trolig har fått i seg det samme stoffet, men at de fortsatt er noe usikre på hva som har gjort at de ikke fikk kontakt med de to andre. Flere av disse skal ha vært på samme fest.

– De er overlatt til helsevesenet. Vi har ikke pågrepet noen av dem. Det er gjort beslag, så vi kommer til å følge saken videre, sier Grindeland.

Har vært på sykehus

Lørdag klokken 12.30 bekrefter Haukeland Universitetssykehus at de natt til lørdag har hatt tre personer inne med forgiftning fra rusmidler.

De kan ikke bekrefte noe om hva slags rusmiddel det er snakk om eller om disse er av de fem som ble tatt hånd om av helsepersonell i natt. Alle tre er nå utskrevet.

Ved Haraldsplass Diakonale sykehus får NRK bekreftet at to personer er registret som pasienter hos dem. De ønsker ikke å si noe om tilstanden til disse, eller om de er innlagt eller skrevet ut.

LES OGSÅ TIDLIGERE SAKER: Tal på GHB-brukarar: Ukjent

Overdose-boom i Os

Overdose på politistasjonen

Fant GHB-lager hos 20-åring

Lurer fengselet trill rundt med GHB