Hopp til innhold

Nordmann skriver for Britney Spears

Norske Joakim Harestad Haukaas har skrevet en låt på Britney Spears siste album. – Britney elsket låten, sier Haukaas til NRK.no.

Joakim Haukaas

Joakim Harestad Haukaas har vært med på å skrive en låt på Britney Spears' siste album.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Joakim Harestad Haukaas

Joakim Harestad Haukaas i LA.

Foto: Privat

I 2003 vant Joakim Harestad Haukaas (21) den norske finalen i Melodi Grand Prix-junior sammen med ei venninne. I fjor skrev han det svenske vinnerbidrag «You» i Melodifestivalen sammen med Linnea Deb og Joy Deb.

Nå har den norske låtskriveren skrevet seg inn på Britney Spears siste album «Britney Jean».

– Det å få en låt med en legende som Britney Spears er livsforandrende på alle måter – både når det gjelder veien videre med åpning av nye dører, og ikke minst en stor personlig seier, sier Joakim Harestad Haukaas til NRK.no, og fortsetter:

– At jeg som en 21-åring fra lille Stavanger er med på et så stort prosjekt har enda ikke gått opp for meg.

– This is dope kid!

Joakim Haukaas på FB

Joakim Haukaas sin siste oppdatering på Facebook.

I august reiste Haukaas over dammen for første gang for å møte folkene han jobber i forlaget Stairs Music.

– Vi satt i studio en dag i LA hvor jeg spilte opp forskjellige skisser og ideer jeg har laget, og plutselig kom det en idé der Antony Preston stoppet meg og sa «Hey, what was that? This is dope kid!».

Derfra jobbet de videre med ideen, som senere ble tatt videre til Britney Spears.

– Hun elsket låten, og ønsket å jobbe videre med den, sier Haukaas.

Han forteller at det har vært en lang prosess med utrolig mange dyktige mennesker involvert.

– Jeg er stolt og ydmyk av å være en del av dette. Det er virkelig stort for meg å endelig få lov til å jobbe med folk som jeg har sett opp til lenge. Ballen har virkelig begynt å rulle, og jeg er med på mange spennende prosjekter fremover.

– Genuint takknemlig

På Facebook skriver Joakim Haukaaas: «En av mine største drømmer er oppfylt. Jeg er veldig stolt og genuint takknemlig for å kunngjøre at jeg har vært med på å skrive låta «TIK TIK BOOM ft. T.I.» på Britney Spears (!!!!!!) nye album «Britney Jean». Det finnes ikke sterke nok ord for å beskrive hvor takknemlig jeg er for denne muligheten eller for den ærbødigheten jeg kjenner for å ha fått jobbe på dette prosjektet med disse fantastiske folka, produsenter og låtskrivere. Britney er en legendarisk artist og jeg kan nesten ikke tro at jeg er en del av hennes åttende album. Hvem hadde trodd at min første tur til L.A. ville resultere i dette?»

Hvem Haukaas har skrevet låta sammen med kan han ikke gå ut med.

– Av diverse grunner kan jeg dessverre ikke nevne alle enda, men Antony Preston, Britney Spears, Will.i.am og DJ Ammo/Damien LeRoy er noen av bidragsyterne, sier han til NRK.no.

MELODIFESTIVALEN 2013

Den svenske melodifestivalens vinner 2013, Robin Stjernberg, med sin låtskriver, Joakim Harestad Haukaas, till høyre. Låta havnet på 14. plass i MGP.

Foto: Bresciani, Claudio / NTB scanpix

Albumet «Britney Jean» er planlagt utgitt i desember, samtidig som Spears begynner med showet: «Piece of Me» på Planet Hollywood Resort og Casino i Las Vegas. Her skal artisten, som sies å være den mest fotograferte kvinnen i verden, fremføre rundt 20 av sine hits.

Joakim Haukaas låt er nummer 5 på albumet.

Tittelen er det samme som superstjernens for- og mellomnavn, og blir beskrevet som hennes mest personlige album så langt i karrieren.

Det er ikke første gang en norsk låtskriver bidrar for Britney Spears. I 2011 skrev IIna Wroldsen låta «He about to lose me» på Spears' album «Femme Fatale».

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober