Hopp til innhold

Disse blir nye korrespondenter

Guri Norstrøm (34) og Kristin Solberg (32) blir korrespondenter i henholdsvis Berlin og Istanbul.

Kristin Solberg og Guri Norstrøm

KORRESPONDENTER: Kristin Solberg og Guri Norstrøm blir NRKs har fått de to nyopprettede korrespondentjobbene i Istanbul og Berlin.

Foto: Studio Vest/NRK

Per Arne Kalbakk

KALBAKK: Nyhetsdirektør i NRK forteller at konkurransen om de to nyopprettede korrespondentstillingene var hard.

Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

NRK-ledelsen kunngjorde mandag ansettelsen av to nye korrespondenter i de to nye korrespondentbyene.

Guri Norstrøm (34) blir NRKs kvinne i Berlin.

Hun jobber i dag i utenriksredaksjonen i NRK Nyheter, og har lang journalistisk erfaring. Norstrøm har blant annet jobbet i flere lokalaviser, flere av NRKs distriktskontorer, TV2 og NRK Nyheter.

34-åringen har lang journalistisk utdanning og snakker flytende tysk, russisk, engelsk og spansk.

– Jeg er veldig, veldig glad og ble så satt ut da jeg fikk beskjeden tidligere i dag at jeg måtte gå hjem og vaske badet for å beholde bakkekontakten. Men nå som det er offentlig kan jeg sprette champagnen, sier Norstrøm.

Hun sier at korrespondentjobben er en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på jobben. Det er så utrolig mange spennende historier å fortelle fra dette området at det er bare å henge i. Dette er barndomsdrømmen som har gått i oppfyllelse.

Norstrøm kommer til å ha det tysktalende Europa og Øst-Europa som dekningsområde.

Prisvinnende journalist til Istanbul

Kristin Solberg (32) blir korrespondent med base i Istanbul.

Hun har lang erfaring som korrespondent i det aktuelle området fra sin tid i Aftenposten og har blant annet vunnet Den Store Journalistprisen sammen med Anders Sømme Hammer.

– NRK står for kvalitetsjournalistikk, og de satser ambisiøst på utenriksjournalistikk. Jeg er stolt over å bli del av et team med mange dyktige kolleger, sier Solberg.

32-åringen forteller at det kommer til å bli vanskelig å forlate Aftenposten.

– Samtidig er det vemodig å forlate Aftenposten, over åtte år etter at jeg først gikk inn døren hos avisen. Det er Norges beste avis og jeg har hatt noen fine år med gode kolleger og redaktører som har gitt meg god plass til å skrive historiene jeg bryr meg om.

Solberg har siden 2007 bodd og arbeidet i de fleste landene Istanbul-korrespondenten skal dekke, nemlig Sørvest-Asia og deler av Midtøsten.

Hard konkurranse

– Vi er veldig glade for å kunne besette de nye korrespondentjobbene med to så dyktige journalister, sier nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk.

Nyhetsdirektøren sier i en pressemelding at konkurransen om de to plassene var beinhard. Totalt søkte 38 personer på de to stillingene.

– Det var svært mange gode søkere til stillingene, og det sier mye om kvalitetene deres at de var de aller beste kandidatene blant så mange gode utenriksjournalister, sier Kalbakk.

Med de to nye på plass, har NRK ti korrespondenter ute i verden.

De andre er:

  • Brussel: Åse Marit Befring
  • Washington DC: Tove Bjørgaas og Gro Holm
  • Nairobi: Sverre Tom Radøy og Christine Præsttun deler jobben.
  • Beijing: Peter Svaar
  • Kairo: Sigurd Falkenberg Mikkelsen
  • London: Espen Aas
  • Moskva: Morten Jentoft


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters