Yngve Moe er død - Musiker Yngve Moe gjorde stør suksess med bandet Dance With a Stranger. Han døde onsdag ettermiddag på Haukeland sykehus. NTB Scanpix

Musiker Yngve Moe gjorde stør suksess med bandet Dance With a Stranger. Han døde onsdag ettermiddag på Haukeland sykehus.

Foto: NTB Scanpix

Dance with a Stranger-bassist døde

Musiker Yngve Moe, bassist i bandet Dance with a Stranger, døde i dag etter to uker i koma.

Det er Bergens Tidende som melder at musikeren Yngve Moe er død.

– Han gikk bort i ettermiddag klokken halv fire, på Haukeland sykehus, med familien til stede, sier manager Trude Bø til VG.

Moe ble lagt i kunstig koma etter en badeulykke på Tenerife. Moe ble tatt av undervannsstrømmer da han var på en svømmetur, og ble lagt inn på sykehus på den spanske ferieøya. Tilstanden var da kritisk, men stabil.

For noen dager siden ble han overført til Haukeland Sykehus i Bergen, men livet stod ikke til å redde. Moe ble 56 år gammel.

– En unik norsk bassist

Frode Alnæs - Bandkollega Frode Alnæs beskriver Yngve Moe som en fantastisk musiker og god venn. - Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Bandkollega Frode Alnæs beskriver Yngve Moe som en fantastisk musiker og god venn.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Bandkollega i Dance with a Strange, Frode Alnæs, beskriver Moe som en gjennomgående snill og vakker person.

– Han var utrolig snill, og brydde seg om alt og alle. Han har vært en av mine beste venner gjennom 30 år, og han har vært med på nesten alt jeg har gjort, sier Alnæs til NRK.no.

Som musiker var Moe helt unik, og han hadde sin egen signatur som gjorde låtene han lagde bedre.

– Han hadde veldig mye tilstedeværelse som musiker, og han har jo også laget en av Norges mest kjente basslinjer i «Everyone needs a friend», sier han.

Alnæs er på spillejobb i kveld, noe han beskriver som litt absurd.

– Det er en veldig trist dag, men jeg må bare fortsette å spille. Det ville Yngve ha ønsket, sier han.

Ble årets spellemenn

Gruppen Dance With a Stranger ble dannet i Bergen i 1984, og ga ut sitt første album i 1987. Bandbesetningen på fire har vært den samme siden oppstarten, og består foruten av Moe, av Frode Alnæs, Øivind «Elg» Elgenes og Bjørn Jenssen.

Bandet slo gjennom med låta «Everyone needs a friend» fra debutalbumet, og de vant spellemannsprisen i klassen pop to år på rad, i 1988 og 1989.

I 1991 fikk bandet den gjeve prisen årets spellemann.

Siste nytt: Kultur

 • Mike Tyson - Foto: Christopher Polk / Getty Images
  Foto: Christopher Polk / Getty Images

  Lager film om Tysons liv

  Skuespilleren Jamie Foxx har takket ja til å spille Mike Tyson i en kommende spillefilm om bokserens liv, ifølge Variety. Filmen har ennå ikke fått en regissør, men manusforfatteren bak «The Wolf of Wall Street», Terrence Winter, skriver manuset.

 • Mark Zuckerberg - Foto: Jeff Chiu / Ap
  Foto: Jeff Chiu / Ap

  App med gratis internett i Zambia

  – Det dyreste med mobilt internett er ikke smarttelefonen; det er dataen, sier Facebookgründer Mark Zuckerberg. Nå lanserer Internett.org, en veldedig organisasjon støttet av Facebook, apper for gratis nett i fattige land, først Zambia, ifølge Wired.

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.