Hopp til innhold

Vil at Norge prøver flere ankermenn før VM

POKLJUKA (NRK): Emil Hegle Svendsen var forbannet etter at sisteetappen sist søndag ble en solid nedtur. Nå mener han Norge bør teste flere løpere på ankeretappe før VM-gullet skal avgjøres.

Emil siste etappe

KREVER IKKE SISTEETAPPE: Emil Hegle Svendsen har vært Norges klare avsluttervalg i skiskytterstafetter. Her blir han sendt ut av Tarjei Bø sist helg.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Han ble nærmest utropt til vinner etter siste skyting sist søndag. Men på trege ski ble forspranget spist opp av russeren Anton Shipulin og han var sjanseløs da spurten gikk.

– Nå har jeg begynt å ønske litt revansje mot han. For jeg syns ikke det som skjedde i helgen var spesielt kult. Jeg skal grave dypt for at det ikke skal skje igjen, sier Svendsen til NRK.

Krever ikke sisteetappe i VM

Han sier han var mer forbannet enn skuffet etter det som skjedde søndag. Men i VM kommer han ikke til å kreve sisteetappen.

– Jeg legger ingen føringer på det selv. Vi må ha den som er i best slag der og da og den som er best å bruke. Jeg har ingen formening om hvem det burde være, sier Svendsen.

– Skiskyting er slik at den som har mest selvtillit der og da, og har gått best i VM må gå den sisteetappen. Man må ha en som er skikkelig på hugget på den etappen. Det kan ikke være slik at man har vetorett mot at andre skal ha den, sier Svendsen.

Han mener Norge burde gå med forskjellige komponerte lag denne vinteren fordi det kan bli viktig når VM-stafetten avgjøres i Holmenkollen.

– Det kan skje ting under VM med sykdom og diverse ting. Da er det greit å være forberedt på det og ikke låse seg fast i et system, sier Svendsen.

- Den i best form bør gå

Ole Einar Bjørndalen mener det er den sterkeste løperen i VM som burde gå sisteetappen. En grunn er trykket når avgjørelsen faller.

– Emil er helt klart en mann som kan gå en bra sisteetappe. Men det er den som er i best form i øyeblikket som bør gå sisteetappen. Hvem det er må trenerne bestemme eller bestemmes oss løpere i mellom. Det er veldig synlig hva man gjør på en slik etappe, de andre er litt mer beskyttet, sier Bjørndalen.

Men Tarjei Bø, som har vært Norges jevneste løper de siste tre individuelle rennene, er sikker på at Svendsen er den rette mannen til å avslutte for Norge.

– I mine øyne er han det. Jeg syns det er han som har det siste giret inn mot mål. Jeg tror jeg har forbedret meg på det, men jeg tror fortsatt han er den beste, sier Bø.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal