Hopp til innhold

Svendsen med ankerrevansje etter superrykk

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Nesten elleve måneder etter nedturen i Sotsji avgjorde Emil Hegle Svendsen endelig en stafett for Norge igjen.

Siste skyting

MÅTTE TREFFE: Hegle Svendsen bommet én gang, men trengte bare ett ekstraskudd for å få ned blinken.

Emil Hegle Svendsen gikk en fantastisk sisteetappe da Norge vant dagens herrestaffett i skiskyting.

Norge hadde kjempet en intens duell mot hjemmefavoritt Tyskland helt fra starten, og det toppet seg da Svendsen gikk ut på fjerde etappe mot Simon Schempp. Begge løperne bommet én gang på den liggende skytingen, og fortsatte sammen helt til den siste runden.

Ble stående igjen

Emil Hegle Svendsen

GLAD: Emil Hegle Svendsen gikk i mål med hendene hevet etter å ha slått Simom Schempp i spurten.

Foto: Matthias Schrader / Ap

På stående sendte tyskeren alle blinkene rett ned, mens Svendsen ble stående igjen med én bom. Med presset på skuldrene klaffet likevel den norske skiskytterhelten ned den siste blinken, og gikk ut bare 7,4 sekunder bak Schempp – et forsprang Emil Hegle Svendsen tok raskt inn igjen.

På den siste kilometeren lå nordmannen i rygg på Schempp, før han 200 meter fra mål fløy forbi tyskeren og alene kunne passere mållinja med hendene over hodet.

– Jeg gikk fullt ut fra skytingen og la meg bak ham. Jeg måtte ta igjen litt krefter, og så vet jeg at jeg er god i svingene, så jeg prøvde å utnytte den teknikken. Det var planen, og det virker som den funket ganske bra, sier Svendsen etter løpet.

– Viktig å være på toppen igjen. Det var en deilig seier.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Norge vant stafetten.

VANT: Nærmest Norge kom Tyskland og Russland

For Norge gikk Ole Einar Bjørndalen første etappe (Ett ekstraskudd), Erlend Bjøntegaard andre etappe (Ett ekstraskudd) og Johannes Thingnes Bø tredje etappe, før Hegle Svendsen gikk ut mot Schempp.

Etter én bom på liggende på Norges tredje etappe, bommet Thingnes Bø overraskende hele tre ganger på sin siste skyting. Nordmannen gikk imidlertid raskt i sporet, samtidig som han fyrte av skuddene så kjapt at motstander Arnd Pfeiffer raskt ble hentet inn igjen.

Emil Hegle Svendsen

UTRØSTELIG: Emil Hegle Svendsen ventet i nesten én hel time før han snakket med pressen etter stafettfadesen i Sotsji-OL 2014.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Sønderknust

Det har gått nesten elleve måneder siden stafettfiaskoen i Sotsji-OL, der Emil Hegle Svendsen på siste skyting måtte ut i strafferunde, og det det skjøt Norge ut av gullkampen. Etterpå var trønderen sønderknust, og satt nesten én hel time i målområdet, før han møtte pressen.

Les også: – Det hjelper ikke med de andre gullene nå

Les også: Måtte bæres i dusjen

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal