Hopp til innhold

Se så nervøs Carlsen var under VM

LONDON/OSLO (NRK): På Skavlan avslører Magnus Carlsen (23) at han skalv så mye på hånden under det andre VM-partiet at han mistet den første brikken.

Magnus Carlsen er gjest hos Fredrik Skavlan og forklarer hvor nervøs han var i de første partiene i VM.

Magnus Carlsen forteller om nervøsiteten under VM i India. Skavlan ser du på NRK 1 klokken 21.25 fredag kveld.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen kunne sprette champagnen etter å ha vunnet «Årets navn», «Utøvernes pris» og «Åpen klasse» under Idrettsgallaen 2014 i Oslo Spektrum tidligere i januar.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg var så nervøs at jeg nesten ikke klarte å sette brikkene på riktig felt. Hvis du ser på videoen fra starten, ser du at jeg nesten mister brikken fordi jeg skjelver, fortalte Magnus Carlsen til Fredrik Skavlan i London denne uken.

VM-mesteren har også tidligere snakket om den enorme nervøsiteten, blant annet i et Aftenposten-intervju, men hos Skavlan forklarte han at skjelvingen på hånden var så heftig at en brikke falt.

– Jeg var fryktelig nervøs på starten, helt frem til tredje partiet egentlig. Ikke minst i andre partiet da jeg skulle bruke en ganske ny åpning for meg.

Tok grep om VM-kampen

Vi tok Carlsen på hans ord og sjekket ut videoen, og jo visst – den vanligvis så avslappede sjakkspilleren rister faktisk så mye på hånden at det går utover den første bonden.

Heldigvis fikk Carlsen nervene i sjakk og tok et godt grep om både brikkene og VM-kampen, og tok til slutt en knusende seier over hjemmehåpet Vishy Anand.

– Etter hvert skjønte jeg at han var menneskelig som meg, nervøs som meg og gjorde feil som meg – og da ble det bare gøy, sa sjakkspilleren til Skavlan.

Etter VM har det gått i ett for 23-åringen fra Lommedalen. Carlsen har vært på en rekke utenlandsturer, blant annet til Madrid og Santiago Bernabéu hvor han tok æresavspark for Real Madrid, til USA og Silicon Valley der Facebook-gründer Mark Zuckerberg ventet ved sjakkbrettet og nå sist til England der han besøkte Skavlans TV-studio i London.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Bill Gates og Magnus Carlsen møtes til sjakkduell på Skavlan.

Bill Gates og Magnus Carlsen møtes til sjakkduell på Skavlan.

Knuste verdens rikeste mann

Hos Skavlan målte han sjakk-krefter mot en annen rik datagründer – nemlig Bill Gates. Det tok verdens beste sjakkspiller kun ett minutt og 19 sekunder å sette verdens rikeste mann ut av spill.

Etter kampen skrøt Carlsen av innsatsen til Gates overfor NRK:

– Han var litt uheldig og gikk på en taktisk mine til slutt, men han gjorde gode sunne trekk ellers. Jeg tror med litt mer tid så kunne han absolutt være en ganske bra spiller.

Ny turnering venter

Neste uke venter imidlertid litt større sjakkmotstand for Carlsen. Da deltar han i det prestisjetunge «Zürich Chess Challenge 2014», hvor Carlsen igjen må bryne seg på indiske Vishy Anand.

På spørsmål fra NRK.no om hvordan det blir å møte Anand igjen, svarer Carlsen kort:

– Det blir gøy det.

Nå ser han frem til et par hviledager før alvoret starter igjen i Sveits.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal