Hopp til innhold

Moan overrasket seg selv - spurtet til seier

Magnus Moan (30) hevdet han var «milevis unna» toppformen etter å ha nesten røket ut i kvalifiseringen fredag. Lørdag tok han årets første verdenscupsseier da det ble dobbelt norsk i Sonach.

Mangus Moan og Håvar Klemetsen viste at de er i form før OL og endte på første- og andreplass. Magnus Schmid havnet på fjerdeplass. Kommentatorer: Pål Thomassen og Fred Børre Lundberg

SE VIDEO: Magnus Moan var fenomenal i langrennsporet og spurtet resten av ledergruppa i senk. Håvard Klemetsen ble nummer to.

– Det er uvirkelig å stå her nå. Det har vært en vanskelig start på sesongen. Det har vært en hard kamp å komme tilbake. Målet mitt i dag var å bli bedre enn nummer sju, som var min beste plassering til nå i sesongen. Det er en drøm som går i oppfyllelse at jeg vant, sier Moan i det offisielle seiersintervjuet etter løpet.

Trønderen la grunnlaget for seieren med et kjempehopp på 97 meter i normalbakken, som gjorde at han gikk ut bare drøye minuttet bak Håvard Klemetsen i langrennet.

Det minuttet hadde han ingen problemer med å hente inn i skiløypa, og med rundt 3 kilometer igjen til mål var trønderen i ledelsen etter et fantastisk langrenn.

– Jeg må klype meg litt i armen. Det er kjempegøy og noe jeg må ta med meg videre, sier Moan.

VIDEO: Se seiersintervju med Moan

(artikkelen fortsetter under videoen)

Magnus Moan har slitt med både form og dårlige plasseringer hittil i år, derfor var seieren i dag en viktig påvirkning på selvtilliten.

SE VIDEO: Magnus Moan takker lagkamerater og smørerteam etter den overraskende seieren i Sonach.

Knusende overlegen på oppløpet

Etter en langspurt opp den siste bakken inn mot mål ristet han av seg resten av ledergruppa og kunne juble for årets første seier, og hans 22. verdenscupseier i karrieren.

Håvard Klemetsen, som altså ledet etter hopprennet, virket sluttkjørt på tampen av langrennet - men spurtet likevel inn til 2.-plass og dermed dobbelt norsk.

Jan Schmid var også med å kjempet om pallen, men sluknet på oppløpet. Schmid ble nummer fire. Totalt var det fire nordmenn blant de åtte beste.

– Jeg har prøvd å dra nytte av å være på et så godt lag. Det har vært vanskelig å se at de andre gutta har gjort det så bra mens jeg har slitt. De har støttet meg gjennom motgangen så jeg har mye å takke gutta for, sier Moan.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Magnus Moan vant i Sonach

JUBLENDE GLAD: Magnus Moan jublet hemningsløst da han ble ropt opp på seierspallen etter løpet.

Foto: NRK

Slaktet egen form

At Moan skulle vinne lørdag, var det trolig ingen som var mer overrasket over enn trønderen selv.

Moan har nemlig vist alt annet enn form den siste tiden, og var på nippet til å ikke få gå lørdagens konkurranse etter å ha blitt nummer 48 i fredagens kvalifisering. Kun de 50 beste var kvalifisert for lørdagens renn.

På Twitter slaktet Moan sin egen form etter fredagens kvalifisering (se twittermeldingen under):

Laster Twitter-innhold

Forrykende langrenn

Men vips smalt 30-åringen til i hoppbakken. Med et hopp på 97 meter var han plutselig med i tetkampen, og opp den siste bakken var det ingen som klarte å følge Moan.

– Jeg må stabilisere meg på dette nivået i hoppbakken. Jeg vet at jeg er blant de beste når jeg får det til i hoppbakken - det viser jeg i dag. Jeg må sende en stor takk til smørerteamet. Jeg hadde kjempegode ski. Jeg følte før langrennet at det kom til å bli en god dag, sier Moan.

Moan hadde nest beste langrennstid, bare 0,4 sekunder dårligere enn en annen nordmann – Mikko Kokslien. Kokslien gjorde imidlertid et for dårlig hopp til å være med å kjempe om pallen, og ble nummer åtte.

Etter hopprennet virket Moan ha fått noe av selvtilliten tilbake. Moan, som er veldig ivrig på mikrobloggtjenesten Twitter, tvitret følgende melding før langrennet:

Laster Twitter-innhold

Resultatliste, kombinert fra Sonach:

  1. Magnus Moan, Norge 24.58,5
  2. Håvard Klemetsen, Norge +4,3 sek.
  3. Akito Watabe, Japan +5,1
  4. Jan Schmid, Norge +5,5
  5. Eric Frenzel, Tyskland + 5,6
  6. Bernhard Gruber, Østerrike +18,3
  7. Christoph Bieler, Østerrike +25,2
  8. Mikko Kokslien, Norge +30,6
  9. Hideaki Nagai, Japan +37,7
  10. Lukas Klapfer, Østerrike +42,2

Siste nytt

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

    Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

    – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

    Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

    Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

    Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

    På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

    – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

    Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

    Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

    Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

    Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

    Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal