Hopp til innhold

Moan: – Det var et rent helvete

Magnus Moan (29) så lenge ut til å kunne kjempe om VM-gullet i dagens kombinertrenn, men ved halvgått løp tok kreftene brått slutt.

Magnus Moan er skuffet med 17. plass på fredagens kombinertrenn. Se intervjuet her.

Magnus Moan gikk meget offensivt ut, men kreftene holdt ikke helt inn.

– Det var en under pari dag på jobben. Det var et rent helvete, sier en tydelig skuffet Magnus Moan til NRK etter løpet.

Trønderen hadde gull i blikket da han gikk ut med startnummer åtte på dagens individuelle kombinertrenn, etter å ha levert opp mot sesongbeste i hoppbakken tidligere på dagen.

Magnus Moan

Magnus Moan hentet inn mer enn 30 sekunder på de første tre kilometerne. Så møtte han veggen.

Foto: NRK

Men det som så så lyst før start, endte til slutt en skuffende 17.-plass.

– Ingenting fungerte, sier Moan, og kikker ned i bakken.

  • Se resultatliste i faktaboksen til høyre (eller under artikkelen om du leser på mobil)

Pangåpnet

Kun ett minutt og fire sekunder hadde Norges største kombinerthåp frem til ledende Håvard Klemetsen - en differanse som kunne vært barnemat for en Magnus Moan i toppform.

Og Moan satte på turboen fra start, og spiste inn hele 23 sekunder på forspranget til teten på de første 1,3 kilometerne.

– Moan viser ingen svakhetstegn, sa NRKs kommentator Jann Post da Moan passerte fem-kilometersmerket bare 28 sekunder bak teten.

Men etter drøyt halvgått løp sa kreftene slutt, og Moan ble fragått av de øvrige langrennskanonene. Til slutt tuslet han i mål til en skuffende 17.-plass, hele 1.16,8 bak vinneren.

– Det var en evig kamp, kreftene strakk rett og slett ikke til, sier Moan.

– For Magnus sa det helt stopp, sier en skuffet landslagstrener Kristian Hammer til NRK etter løpet.

Klemetsen innfridde

Men da Moan skuffet, viste Håvard Klemetsen at høydeoppholdet med langrennstroppen i Seiser Alm før mesterskapet begynte, har hatt god effekt.

Kautokeino-løperen gikk ut først av alle, men da forfølgerne kom på han, bet han seg fast i ryggen, hvor han ble værende lenge.

Helt frem til den aller siste bakken hadde Klemetsen håp om medalje, men da langrennskanonene satte fart inn i den siste kneika, måtte nordmannen slippe.

Dermed endte Klemetsen på 5.-plass, 16,2 sekunder bak Jason Lamy Chappuis, som vant etter en spurtduell.

– Håvard Klemetsen leverer absolutt godkjent i langrennssporet, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

VIDEO: Her mister Klemetsen kontakt med tetgruppa

Haavard Klemetsen Sprakk i de tøffe bakkene i Val De Fiemme.

Medaljen røk i siste bakken for Klemetsen

Chappuis gjentok bedriften fra Oslo

Kampen om seieren ble et realt spurtoppgjør mellom fire mann; Jason Lamy Chappuis, Eric Frenzel, Bjørn Kircheisen og Mario Stecher.

Førstnevnte kastet seg utfor den siste nedoverbakken inn mot stadion i ledelse, og fikk dro fordel av å komme først inn på stadion. I spurten var han best og tok VM-gullet.

Chappuis vant også en av de individuelle konkurransene i Oslo-VM for to år siden.

Andreplassen gikk til Mario Stecher, bare noen små centimeter foran Bjørn Kircheisen. Eric Frenzel måtte ta til takke med 4.-plass.

– Jeg kan ikke tro det. Etter hoppingen trodde jeg medalje var utenfor rekkevidde, men skiene mine var veldig bra i dag. Fantastisk, sier verdensmester Chappuis til NRK.

VIDEO: Se den spennende innspurten

Ingen Av de norske var med i oppspurten i dagens kombinert renn. Det var franskmannen Jason Lamy-Chappuis som tok seieren.

Chappuis tok gullet

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal