Hopp til innhold

Kultur- og idrettsministeren gratulerte Brækhus

– Profesjonell boksing er forbudt, men Brækhus er en formidabel idrettskvinne. Det er naturlig at jeg gratulerer henne, sier den ferske lederen for kultur- og idrettsdepartementet Hadia Tajik.

Gratulerte Brækhus

Den nye kultur- og idrettsministeren Hadia Tajik gratulerte Cecilia Brækhus med seieren på Twitter.

Like etter at verdensmester Cecilia Brækhus opplevde den største dagen i sitt liv, gratulerte nordmenn Brækhus på Twitter.

Det gjorde også vår nye kultur- og idrettsminister Hadia Tajik. Proffboksing er ulovlig i Norge, og bokseverdensmester Brækhus har tidligere ikke fått offisielle gratulasjoner av norske myndigheter.

«Gratulerer Cecilia Brækhus. For ein prestasjon!»

– Ved at du offisielt gratulerer Cecilia Brækhus med seieren, betyr det at du åpner for profesjonell boksing i Norge?

– Det er forbudt med profesjonell boksing i Norge, blant annet fordi det fra et medisinsk perspektiv er utfordrende. Mitt departement jobber nå med mandatet til et utvalg som vil se nærmere på det gjeldende lovverket, sier Hadia Tajik til NRK.no.

Men Tajik vil ikke svare NRK.no på spørsmålet om hun er for eller imot at profesjonell boksing bør bli lovlig i Norge.

– Profesjonell boksing er forbudt, men Brækhus er en formidabel idrettskvinne. Det er naturlig at jeg gratulerer henne, sier Tajik.

– Hadde vært et paradoks dersom jeg ikke hadde gratulert

Selv om statsråder ikke har gratulert Cecilia Brækhus med titler tidligere, mener Tajik det hadde vært et paradoks dersom hun ikke gratulerte en norsk idrettskvinne med en verdensmestertittel.

– Enkelte kan mene at det er et paradoks at jeg gratulerer henne med seier, men jeg mener det ville vært et større paradoks dersom jeg ikke hadde gratulert en norsk idrettskvinne med en slik seier. Når hun er i utlandet assosieres hun med Norge, sier Tajik.

Det er kjent at kulturdepartementet i disse dager vurderer å endre loven om forbud mot proffboksing fra 1981. Idrettsforbundet sendte et brev til kulturdepartementet den 10. mai i år der de foreslo at loven om forbud mot profesjonell boksing oppheves.

Tajik har mange oppgaver framover som kultur- og idrettsminister. Anniken Huitfeldt overleverte en stortingsmelding om idrett denne våren, der det ligger viktige oppgaver som den nye idrettsministeren får ansvar for å realisere.

Kulturdepartementet er også tungt inne i det kommende Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

– Hva synes du om Brækhus' prestasjoner i kveld?

– Hun fremstår som en svært imponerende kvinne, sier Tajik.

Vant med fire poeng

Kampen i dag mot Anne-Sophie Mathis, som på forhånd ble beskrevet som tidenes største boksekamp for kvinner, endte 97-93 etter ti knalltøffe runder.

Dermed beholdt den norske jenta de tre verdensmestertitlene sine - og sørget for at hun med god samvittighet kan kalle seg verdens beste kvinnebokser.

Prestasjonen er åpenbart en av de største i norsk proffboksing gjennom tidene.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus slipper jubelen løs idet hun innser at hun har vunnet kampen. – Følelsen kan ikke beskrives engang, sier hun til Viasat.

Foto: Viasat 4

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal