SCHLADMING/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen og resten av slalåm-eliten var sjanseløse da Alexander Khorosjilov (30) tok Russlands første verdenscupseier i slalåm på nesten 34 år.

Første russiske slpinseier på 24 år.

SJELDEN SEIER: Alexander Khorosjilov suste inn til russisk seier.

Alexander Khorosjilov ledet også klart før finaleomgangen.

Han har bare vært på pallen en gang i verdenscupen. Det var da han kom på 3. -plass i Åre i fjor.

Stefano Gross endte på annenplass, 1,44 bak, mens tredjeplassen gikk til tyske Felix Neureuther. Han var 1,51 bak russeren.

Dette var Russlands første verdenscupseier i slalåm siden 1981.

Russlands forrige verdenscupvinner i slalåm var Aleksandr Vasiljevitsj Zjirov, som mellom 1980 og 1982 var blant verdens beste slalåm- og storslalåmkjørere.

I mars 1981 vant han blant annet fire renn i løpet av to uker.

– Treneren min sa til meg for to år siden at jeg kunne bli topp tre, men jeg trodde han spøkte. Men han hadde rett, sier Khorosjilov etter den så smått historiske seieren.

Kristoffersen: – Litt halvveis

20 år gamle Henrik Kristoffersen endte til slutt på 7.-plass i det spektakulære slalåmrennet i Schladming, bakken der han tok sin første verdenscupseier i fjor.

Han lå på 5.-plass før finaleomgangen, men avstanden opp til russeren ble for stor, og nordmannen endte til slutt 2,07 bak Khorosjilov.

– Han har kjørt fint i år, og han gjør ting sjukt enkelt, sier en imponert Kristoffersen om vinneren.

Alpinisten føler at det meste stemte i 1. omgang, men han er ikke fornøyd med sin egen 2. omgang.

– Det var litt halvveis i 2. omgang, men jeg vet ikke helt hva som ikke stemmer, sier han til NRK.

– Men nivået er blitt veldig høyt i slalåm, legger han til, og sikter blant annet til at verdensener Marcel Hirscher endte utenfor pallen. Slalåmspesialisten kom til slutt på en oppsiktsvekkende svak 14.-plass.

Svak norsk innsats

Jonathan Nordbotten, det andre norske innslaget i finaleomgangen, endte på 27.-plass tirsdag.

Sebastian Foss Solevåg kom seg ikke til finaleomgangen i Schladming tirsdag kveld. Han kom på innerski i henget og fikk dermed ødelagt løpet sitt.

Leif Kristian Haugen ble også slått ut, mens Truls Johansen og Espen Lysdahl kjørte ut i første omgang.

Etter Schladming venter VM i Beaver Creek for Henrik Kristoffersen og resten av det norske alpinlaget. Men medaljesjanser vil han ikke snakke om.

– Det må du snakke om med alle andre enn meg, sier han til NRK.

Se løpet her.

IKKE FORNØYD: Kristoffersen endte på 7.-plass.

• Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)