Hopp til innhold

Carlsen skal ta avspark for Real Madrid igjen

I fjor tok han æresavspark for Real Madrid. I år får Magnus Carlsen muligheten til å gjøre det samme igjen.

Magnus tar avspark

Slik så det ut da Magnus Carlsen tok æresavspark i fjor.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

Magnus Carlsen drar til Madrid lørdag morgen for å ta et nytt æresavspark for Real Madrid når de møter Celta Vigo.

Carlsen ble personlig kontaktet av presidenten i klubben, Florentino Perez, rett etter at han tok verdensmestertittelen i Sotsji.

  • Se fjorårets avspark, med en smørblid Carlsen, nederst i saken.

Samme opplegg som i fjor

Et æresavspark er et avspark før kampen, for å hedre en person. Carlsen fikk gjøre det samme da Real Madrid møtte Real Valladolid i fjor. Nå skal han bli hedret av storklubben en gang til.

Carlsens manager, Espen Agdestein, forteller til NRK at opplegget blir mye av det samme som i fjor.

Carlsen lander i den spanske hovedstaden lørdag morgen, og blir hentet av Real Madrid på flyplassen. Han blir transportert til stadioen og skal få følge kampen fra losjene til klubben, etter å ha tatt avsparket.

– Det er egentlig ikke så mye opplegg utenfor kampen. Vi vet egentlig ikke helt hva som venter, sier Agdestein om turen.

I fjor fikk Carlsen også møte flere av spillerne til Real Madrid. Han fikk blant annet

Møtte Ramos

Carlsen fikk et hyggelig møte med flere av spillerne. Her hilser han på Sergio Ramos.

Foto: Andres Kudacki / Ap

håndhilse på den ikke ukjente kapteinen til Real Madrid, Sergio Ramos, da han entret stadion.

Det er ikke uvanlig at Real Madrid har slike æresavspark. Flere kjente personligheter har fått gjøre det før, men få har fått gjøre det to ganger.

Fikk brev fra presidenten

Magnus Carlsen er Real Madrid-fan, og syns tydelig at det var stort å få ta avspark i fjor. Gliset gikk fra øre til øre da han gikk ut på gressmatten på Santiago Bernabeu.

– Det er veldig stort for han. Han gleder seg veldig, sier manager Espen Agdestein til NRK.

Han forteller også at Carlsen fikk et personlig brev fra presidenten i Real Madrid, Florentine Perez, kort tid etter at verdensmestertittelen var sikret i Sotsji. Ikke lenge etter kom også invitasjon til å ta et nytt æresavspark. Perez sendte et personlig brev også i fjor, og har fått med seg at Carlsen er Real Madrid-supporter.

– Magnus syns dette er veldig hyggelig og gøy. Han ville veldig gjerne gjøre det igjen, sier Agdestein.

Det blir ikke noen lang tur til Madrid. Carlsen skal hjem allerede på søndag, og skal i hovedsak bare dra ned for å være på kampen.

Kampen spilles klokken 20.00 lørdag.

Den ferske verdensmesteren i sjakk, og Real Madrid-supporter, Magnus Carlsen fikk lørdag æren av å ta avspark på mektige Santiago Bernabeu i Madrid. Carlsen var invitert av Real Madrid på sin egen bursdag. (Bilder med tillatelse fra MAX).

Magnus strålte da han entret banen for å ta avspark mot Real Valladolid.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Lund på 5.-plass i EM

    Bergensroeren Maia Emilie Lund (29) fikk en tøff finale og ble nummer fem i lettvekt singlesculler i ro-EM i ungarske Szeged.

    Det ble ikke helt finalen medaljekandidaten Lund hadde drømt om. I tøff motvind ble avstandene store, og den norske roeren kom aldri nær en plass på seierspallen.

    Lund havnet 38,76 sekunder bak vinneren og 21,04 sekunder bak bronseplassen. (NTB)

    Roing Mediedag
    Foto: Javad Parsa / NTB
  • Burnley tar affære etter fansens United-hets

    Enkelte Burnley-supportere kan være i trøbbel etter å ha oppført seg dårlig under bortekampen mot Manchester United i Premier League lørdag.

    I etterkant av kampen har Burnley publisert en uttalelse der klubben opplyser at den samarbeider med politiet for å få identifisert og straffet de involverte.

    Det var mot slutten av kampen at det kokte over for Burnley-patriotene da Zeki Amdouni scoret på straffe og utlignet til 1-1 på Old Trafford. Ufine tilrop og bevegelser, tilsynelatende for å minne United-supporterne på flyulykken i München i 1958, var blant ingrediensene på bortetribunen.

    I bilder som spres i sosiale medier, er det særlig en Burnley-tilhenger som åpenbart lager flybevegelser med armene, og samme mann roper angivelig «Munich», ifølge britisk presse. (NTB)

    td82kbnivsA
    Foto: AP
  • Messi herjet foran rekordpublikum

    Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

    Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

    Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

    – Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

    6Qza6mzjKT8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal