Hopp til innhold

Carlsen med høydeopphold før VM

Før Magnus Carlsens VM-triumf i fjor ladet han opp i Syden-temperaturer. I år gjør han stikk motsatt: Reiser på høydeopphold i Alpene.

Se pressekonferansen til Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen om høydeopphold før VM, invitasjon til Slottet og om laber sjakk-selvtillit om dagen. Se pressekonferansen her.

Magnus Carlsen Espen Agdestein

Magnus Carlsen og manager Espen Agdestein møtte den norske pressen før avreise til VM-kampen i Sotsji.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg reiser til Alpene i en uke. Jeg skal prøve å lære litt sjakk, ligge i treningsleir og ha høydetrening som et eksperiment, sa Carlsen i sitt siste møte med pressen før sjakk-VM i Sotsji i november.

Oppladningen før VM-kampen, som i år spilles i Sotsji, står i skarp kontrast til suksessformelen fra fjorårets VM. Den gang oppholdt seg i Syden-temperaturer, blant annet for å bli vant til klimaet i fjorårets indiske VM-by.

I år er planen å lære av blant annet norske langrennsløpere som i årevis har forberedt seg til mesterskap på denne måten.

Laber sjakk-selvtillit

Likevel er det ett område han ikke vil kopiere av langrennsfolket.

– Jeg kommer hjem ti dager før jeg drar til Sotsji. Så jeg slipper å gjøre som langrennsløperne der jeg blir syk, sier Carlsen.

Tidligere har Carlsens treningsleirer handlet mye om åpninger. Men i Alpene blir fokuset å rette opp feilene han har gjort.

De har det nemlig vært for mange av i det siste.

– Jeg har ikke spilt så bra i det siste. Men jeg har masse ideer om hva jeg har gjort feil og hvordan jeg kan bli bedre på de tingene, sier han.

Etter en lang periode der Carlsen fremsto nærmest utilnærmelig som sjakkspiller, har han de siste månedene spilt flere turneringer uten å være på sitt toppnivå.

Slet mot Magnus 14

Blant annet gikk han på en smell under Sjakk-OL i Tromsø i august.

– Jeg spilte litt mot Magnus 14 på spill Magnus-appen, sier Carlsen megetsigende, og henviser til mobilapplikasjonen hvor brukeren kan velge hvor gammel versjon av Magnus Carlsen man vil spille mot. Lekfolk får trøbbel mot Carlsen allerede i syv-åtteårsalderen, men for øyeblikket er det visst ikke bare-bare å møte 14-årsutgaven av seg selv.

– Sjakk-selvtilliten er ikke så bra akkurat nå. Det har vært perioder i karrieren jeg har trengt å være litt mer ydmyk, at jeg trenger lære fortsatt. Dette er en av de periodene. Jeg tror jeg vil komme styrket ut av perioden frem mot VM-kampen, sier han.

– Er det for seint å komme i gang?

– Oppkjøringen har vært i gang en stund. Jon Ludvig og Petter Heine har vært i gang en stund. De har hatt en treningsleir som jeg ikke kunne være med på, men vi hadde god kontakt underveis. Så oppkjøringen har vært i gang en stund allerede, sier Carlsen.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    Trekningen ble foretatt av den tidligere franske håndballstjernen Siraba Dembéle.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal