Hopp til innhold

Carlsen endrer opplegget

CHENNAI (NRK.no): Magnus Carlsen skulle egentlig ut til et resort langs kysten på alle hviledagene i sjakk-VM. Allerede første hviledag blir planen endret.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen har spilt to korte partier, og mener han ikke er spesielt sliten eller lei av omgivelsene. Derfor trenger han ikke reise ut av sentrum på hviledagen.

Foto: BABU / Reuters

– Vi hadde egentlig tenkt til å reise til Fishermans Cove en time utenfor her, det vil han nok ikke, bekrefter manager Espen Agdestein overfor NRK.no.

I stedet blir den norske 22-åringen på hotellet. Der skal han se fotball, spise, slappe av og forberede seg til neste parti.

– Han føler seg komfortabel og trenger ikke noen avveksling ennå. Han er utvilt og i god form, og har ikke lyst til å sitte mer i bil enn nødvendig, sier Agdestein.

Kanskje får Carlsen også muligheten til å møte sin gamle samarbeidspartner Garry Kasparov, som kommer til Chennai mandag ettermiddag.

Fisherman's Cove

Magnus Carlsen skulle egentlig hit, til et luksusresort på Bengalkysten, på alle hviledagene. Men på mandag blir han i Chennai sentrum.

Mener det kommer lange partier senere

«Sjakkens Mozart» tok på mange måter tilbake initiativet ved å overrumple Anand i åpningen søndag, men også dette partiet endte tidlig.

Begge kampene har vært over i løpet av et par timer.

Det er langt fra planen som Carlsen skisserte på forhånd: å slite ut inderen med timelange oppgjør.

– Taktikken var jo egentlig å spille lange partier. Hva tenker du da om at kampene har blitt så korte at Magnus ikke er sliten?

– Det har ikke blitt så lange partier foreløpig. Partiene får litt sin egen rytme, og det er vanskelig å forutse. Det blir tidsnok lange partier, det er helt sikkert, sier Agdestein.

– Ikke avhengig av lange partier

– Viser det en svakhet hos Magnus at det har blitt to korte partier?

– I dag var det greit. I det første partiet ønsket han nok å presse med hvit, men det er forståelig at han ikke spiller på sitt aller beste i sin første VM-kamp. Men Magnus er ikke avhengig av å slite ut Anand og ha lange partier. Han er god nok hvis han spiller som vanlig, sier manageren.

– Det er et godt tegn at han er rolig og avslappet, avslutter Agdestein.

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal