Bård Finne klar for tyske Köln

Spisstalentet forlater Brann gratis ved sesongslutt.

Bård Finne jubler

TAPT FOR BRANN: Bård Finne i kjent positur. Nå går ferden til Tyskland.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det var bt.no som først bragte nyheten om overgangen. Den unge bergenseren har skrevet under en kontrakt på 3,5 år med FC Köln, hvor både Anders Giske og Roger Nilsen tidligere har spilt.

Finnes agent, Stig Lillejord, har foreløpig ikke hatt anledning til å la seg intervjue av NRK, men sa dette til Bergensavisen tidligere i ettermiddag:

– Det var flere klubber på et høyere nivå interessert, men Köln var det beste valget for Bård nå.

18 år gamle Bård Finne har skutt seg inn i bergensernes hjerter gjennom en rekke solide kamper og innhopp for Brann. Da måljegeren i sommer takket nei til Branns nye kontraktsforslag, svarte klubben med å gi 18-åringen mindre spilletid.

Deler av publikum reagerte også negativt. Da Finne scoret ekte hattrick mot Sandnes Ulf i sommer, svarte mange tilskuere med pipekonsert. Når det no er klart at Finne reiser etter sesongslutt, beklagar likevel supporterleiaren exiten.

– Dette synest eg er trist. Det er trist for Brann og det er trist for Bergen. På ein måte synest eg det er trist også for Bård Finne. Eg trur han hadde hatt gode moglegheiter til å utvikle seg i Brann, seier Bataljonen-leiar Roger Lillebø-Hansen.

Siste nytt

 • CYCLING-FLECHE/ Valverde crosses the finish line to win the Fleche Wallonne Classic cycling race in Huy
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

  Valverde vant Liège-klassikeren

  Spanske Alejandro Valverde tok sin tredje seier i klassikeren Liège – Bastogne – Liège lørdag. Lars Petter Nordhaug ble nummer 12. Franske Julian Alaphilippe tok annenplassen i det 273 kilometer lange rittet.

 • Petter Solberg
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

  Solberg kjørte inn til andreplass

  Petter Solberg ble nummer to i sesongåpningen i rallycross-VM. Nordmannen startet i beste posisjon, men klarte ikke å hamle opp med svenske Johan Kristoffersson. Svenske Timmy Hansen ble nummer tre.

 • FOOTBALL/ Everton v Manchester United - Barclays Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters

  Effektivt Everton knuste United

  James McCarthy og John Stones ga hjemmelaget 2-0 til pause, mens innbytter Kevin Mirallas fastsatte resultatet til 3-0 kvarteret før slutt. Tapet var Manchester Uniteds tredje strake på Goodison Park, og samtlige har kommet uten at laget har scoret.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Aalesund - Tromsø
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten: Eliteserien (4:30)
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen