Hopp til innhold

Andreas Evensen legger opp

Knapt to måneder etter EM-tapet for Alexander Miskirtchian har Andreas Evensen besluttet å gi seg som proffbokser.

Andreas Evensen

Andreas Evensen måtte i gulvet i kampen mot Alex Miskirtchian fra Belgia i februar. Nå legger trønderen boksehanskene på hylla.

Foto: Claus Fisker / NTB scanpix

Evensen

Andreas Evensen hadde synlige merker i ansiktet etter kampen mot den belgiske motstanderen i februar.

Foto: Claus Fisker / NTB scanpix

Evensen opplyste fredag i en pressemelding at han er klar for å legge hanskene på hylla.

– Jeg føler nå at «nok er nok». Jeg har kommet dit hen at jeg har lyst til å fokusere på andre ting i livet, sier Evensen.

Han har vært profesjonell bokser siden 2006 og trent boksing i 12 år, de siste 11 av dem i Melhus. Evensen har blant annet vært interkontinentalmester i WBO (World Boxing Organization) to ganger. Han har også holdt den internasjonale tittelen i fjærvekt i WBA (World Boxing Association).

I løpet av proffkarrieren vant han 17 kamper og tapte tre, mens én endte uavgjort.

Stolt trener

– Som sagt; jeg avslutter nå et kapittel i livet og åpner et nytt, noe jeg gleder meg veldig til. Men jeg kommer selvsagt til å være en del av det miljøet jeg kommer fra, i den utstrekning og grad jeg får tid til, sier Evensen.

Den colombianskfødte trønderen ønsker samtidig å takke familie, treningskamerater, sponsorer og trener Helge Wærøy for samarbeidet.

Wærøy sier at Evensen har tatt beslutningen på egen hånd, og at hele teamet respekterer avgjørelsen.

– Det er klart det er vemodig, men når han ikke har den motivasjonen som skal til for å drive med en sport som proffboksing, så respekterer jeg og støtter ham i det valget. Jeg synes det er voksent gjort av ham, sier Wærøy til NRK.no.

Han har opplevd mange store øyeblikk sammen med Evensen.

– Jeg er utrolig glad og stolt over at jeg har fått lov til å være trener, mentor og manager for Andreas i alle disse årene. Det har vært en stor glede og ære.

Avsluttet med EM-tap

Helge Wærøy

Trener Helge Wærøy mener Evensen kan være veldig stolt over det han har oppnådd i sin karriere som proffbokser.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Evensens siste proffkamp ble tapet for EM-tittelholderen Alexander Miskirtchian i Esbjerg i februar.

Nordmannen ble slått ut da dommeren stoppet oppgjøret i siste runde.

Andreas Evensen har også gått VM-kamp i super fjærvekt med marginalt tap. Han har blitt norgesmester i boksing fire ganger.

– Han har hatt en fantastisk karriere, sier trener Wærøy.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Træen måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

    28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

    Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

    Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

    Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

    Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

    Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

    – Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

    Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

    – Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

    Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: PAU BARRENA / AFP
  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

    Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

    Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

    Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

    Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

    (NTB)

    EC men's handball: Denmark - Slovenia
    Foto: LISELOTTE SABROE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal