Dobbel Vilhjálmsson senket Sandnes Ulf

Matthías Vilhjálmsson scoret sine første eliteseriemål for sesongen da Start tok en viktig 2-1-seier i bunnoppgjøret borte mot Sandnes Ulf lørdag.

Start-Sandnes Ulf

Matthías Vilhjálmsson blei helten for Start med to skåringen mot Sandnes Ulf lørdag kveld.

Vilhjalmsson var Starts toppscorer forrige sesong, men har slitt med måltørke denne sesongen.

Ikke før eliteseriens 15. runde åpnet den islandske spissen målkontoen, da han sikret Start tre poeng på Sandnes stadion.

Drømmestart for Start

Spissen gjorde Sandnes Ulfs situasjon vondt verre da han scoret i det fjerde og 15. minutt.

Han ga dermed laget fra Kristiansand en drømmestart på kampen. Han scoret sitt første seriemål for året etter en heading på corner.

Det andre målet kom etter en Start-kontring. Espen Børufsen la ballen inn på bakerste stolpe, der den islandske spissen befant seg og headet ballen i mål til 2–0 fra en meter, noe som også var pauseresultatet.

Sandnes fikk lite til i annen omgang, og Start forsvarte seg godt på bortebane i varmen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Start

Start-jubel etter skåring mot Sandnes Ulf.

Rubio tente håpet for Sandnes Ulf

Diego Rubio klarte likevel å tenne et lite håp om poeng for Sandnes Ulf, da han ti minutter før slutt fikk muligheten på frispark.

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Tønne trillet ballen til Rubio som hamret løs fra 30 meter og traff i venstre kryss. En skikkelig praktscoring av chileneren på lån fra portugisiske Sporting.

Sandnes Ulf satte press på Start de siste ti minuttene på jakt etter en utligning, men Start klarte å avverge Ulfs forsøk og rodde i lang seieren, selv om Rubio var svært nær ved å utligne på overtid etter frispark. Opdal fikk derimot reddet forsøket.

Sandnes Ulfs trener Asle Andersen

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

– Jeg er ekstremt lettet og syns vi vinner fortjent på en vanskelig bortebane, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til NRK etter kampen.

Asle Andersen misfornøyd

Start tok tre svært viktige poeng og et stort steg bort fra bunnen av eliteserien. Sandnes Ulf ligger derimot helt sist med ti poeng. De står med kun to seirer denne sesongen.

– Jeg er langt fra fornøyd. Vi skaper for lite i den siste tredjedelen. Men vi viser vi har bra moral og mentalitet i laget når vi kommer tilbake etter å ha fått to baklengs. Vi var svært nære 2-2, oppsummerer Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til NRK etter kampen.