Hopp til innhold

831 omkom i flyulykker i fjor

Ifølge Aviation Safety Network var det i fjor 125 ulykker med sivile passasjerfly i verden. 29 var dødsulykker med til sammen 831 omkomne.

Flykrasj ved Bajpe-flyplassen i Mangalore, India

2010s verste flyulykke skjedde ved Bajpe-flyplassen i Mangalore, India. 158 omkom og åtte overlevde.

Foto: DIBYANGSHU SARKAR / Afp

Bare flermotorsfly med plass til 13 eller flere passasjerer er med på ulykkeslisten for sivile passasjerfly.

Ett kapringsforsøk

I årene 2000 - 2009 omkom i gjennomsnitt 810 personer hvert år i slike flyulykker, ifølge nettsiden Aviation Safety Network.

I tillegg har nettsiden for i fjor registert fem ulykker med fraktfly, der til sammen 18 personer omkom.

Aviation Safety Network har også registert ett kapringsforsøk i 2010, da et peruansk Cessna-fly med i alt ni personer om bord forsvant fra radaren under en sightseeing over Nazca-linjene.

Det var i fjor tre flyulykker med over 100 omkomne:

158 omkomne i India

Den største var i India, der et passasjerfly landet for langt ut på rullebanen, traff et betongfundament og landet i skogen utenfor Bajpe-flyplassen i Mangalore. 158 personer omkom, mens åtte personer mirakuløst nok overlevde.

Video Flykrasj i India

152 omkomne i Pakistan

I et vanskelig tilgjengelig område av Margalla Hills, like utenfor hovedstaden Islamabad, omkom alle 152 personer om bord da et Airbus-fly styrtet. Det var den dødeligste flyulykken i Pakistan på 18 år.

Video Redningsmannskaper ved flyvraket i Pakistan

103 omkomne i Libya

Den tredje dødeligste flyulykken i fjor skjedde i Libyas hovestad Tripoli, der 103 personer omkom i et fly på til vei til London fra Johannesburg. Den eneste som overlevde flystyrten, var en ung, nederlandsk gutt.

Video Flystyrt

SISTE NYTT

Siste nytt