Hopp til innhold

Venter på Obama og kulden

Hun venter på hjelp slik at hun kan klare seg gjennom vinteren i Kabul.

Jente i Kabul
Foto: SHAH Marai / Scanpix/AP

Temperaturen synker i Kabul og snart faller snøen. Det blir samlet inn tepper, gensere og hermetikk til de trengende. Vinteren ser ut til å bli lang og hard for flere av de hjemløse i Kabul.

Prosjektet er en del av samarbeidet mellom FN og den afghanske regjeringen som forsøker å hjelpe 200.000 mennesker i nød i Afghanistan.

Til tross for at flere mennesker lider nød i landet kommer Obama i kveld til å annonsere at han vil sende 30.000 soldater til Afghanistan.

100.000 soldater

USA har i dag rundt 68.000 soldater i Afghanistan, og med de nye 30.000 vil USA alene ha rundt 100.000 soldater i landet.

Obama har allerede informert utenriks- og militærledere om sin nye Afghanistan-strategi, melder AP. Presidenten vil gjøre Afghanistan-strategien offisiell i en tale ved det amerikanske militærakademiet i New York klokken to i natt, norsk tid.

Nobel fredspris

Obama vant tidligere i år Nobels fredspris. Han kommer til Norge for å motta prisen 10. desember.

- Obama får fredsprisen for sin ekstraordinære innsats for å styrke demokrati og mellomnasjonalt samarbeid. Han har som president skapt et nytt klima i internasjonalt diplomati der dialog og forhandlinger foretrekkes som virkemidler, sa Nobel-komiteens leder Thorbjørn Jagland etter avgjørelsen.

SISTE NYTT

Siste nytt