Hopp til innhold

Vil ha ny lov mot datakriminalitet

- Svært viktig med nye grep, sier justisministeren.

Knut Storberget
Foto: Erik Johansen, Johansen, Erik / Scanpix

Datakrimutvalget foreslår flere nye lovreguleringer i forbindelse med datakriminalitet.

Utvalget vil ha nye straffebud mot informasjons- og datatyveri, spam, identitetsmisbruk, kontomisbruk og til vern av datasystemers pålitelighet og funksjonalitet.

Dette går frem av datakrimutvalgets utredning som ble overlevert Knut Storberget i dag.

– Målet er jo selvfølgelig at denne reguleringen skal være med på å gjøre det sikrere for alle å bruke en datamaskin, sier utvalgets leder, Knut Rønning til Tønsbergs Blad.

Må holde tritt

- Jeg ser det som svært viktig at lovgiver nå tar nye grep for å holde tritt med den raske teknologiske utviklingen som legger til rette for nye kriminalitetstrusler og tradisjonell kriminalitet i moderne utgave, sier justisministeren.

Utvalgets delutredning knytter seg til arbeidet med ny straffelov.  Reglene skal gi et sterkere vern av data enn det som gjelder i dag, og de skal understøtte samfunnets behov for pålitelige datasystemer.

Blir hengende etter

- Problemet her, sett fra lovanvenders side, er at loven på dette området så å si alltid blir hengende etter. Utviklingen når det gjelder datateknologi går i et så rasende tempo at det nærmest ikke lar seg gjøre å henge med, sier Rønning.

- Jeg ser ikke bort fra at de forslagene vi kommer med i innstillingen vår, nok også må revideres etter hvert, sier han.

 

 

 

 

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger