Hopp til innhold

- Denne serien blir en snakkis

Lars Monsen tror alle har noe å lære av «Ingen Grenser»-gjengen. Se klipp fra den nye serien her!

Video nsps_upload_2010_3_6_10_21_31_144.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I kveld er det premiere på NRKs nye realityserie «Ingen grenser» med Lars Monsen som programleder.

I denne serien skal Monsen lede en noe uvanlig ekspedisjon: 11 nordmenn skal forflytte seg 500 kilometer gjennom villmarken på Nordkalotten. Deltakerne har alle én ting til felles: De har en funksjonshemning.

(Saken fortsetter under bildet)

Lars Monsen, Aleksander Øverland Berg og Suzanna Tangen fra "Ingen Grenser"

- Funksjonsfriske mennesker har masse å lære av denne gjengen, sier Lars Monsen. Her er han sammen med deltakerne Suzanna Tangen og Aleksander Øverland Berg.

Foto: Line Snekvik/NRK

Monsen: - Har blitt glad i dem

- Jeg er kjempeglad på vegne av denne gjengen. De har fortjent dette så inmari. Det er de som er hovedpersonene, og folk kommer til å bli i glad i dem. Denne serien blir en snakkis, sier en opplagt Lars Monsen til NRK.no foran førpremieren på den nye serien.

Monsen sier at han har blitt glad i deltakerne, som han beskriver som «en fantastisk gjeng»:

- Funksjonsfriske har masse å lære av denne gjengen her. De kjører på og gjør ting som folk tror de ikke kan, og det er en tankevekker. Man skal ikke henge seg opp i tanken om at ting ikke «går», fastslår den erfarne eventyreren.

Se videoklipp fra første episode av «Ingen grenser»:

Video nsps_upload_2010_3_6_10_25_55_146.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Kunne ikke si nei

Responsen var overveldende da NRK etterlyste deltakere til «Ingen grenser», som er inspirert av BBC-serien Beyond Boundaries . Nesten 400 mennesker hadde lyst til å bli med Lars Monsen ut i villmarken.

Suzanna Tangen (20) var en av dem deltok i den 30 dager lange ekspedisjonen. Porsgrunnsjenta har nedsatt styrke i beina etter betennelse i ryggmargen.

- Jeg har gruet meg til å se meg selv på TV, se hvordan jeg beveger meg og sånn. Det blir rart å se sitt eget handikap på skjermen, forteller Suzanna til NRK.no.

Den veltrente 20-åringen var imidlertid aldri i tvil om at hun skulle melde seg på ekspedisjonen, som fant sted i tidsrommet august-september i fjor.

- Jeg meldte meg på fordi jeg ikke kunne si nei! I grunnen hadde jeg ikke noe valg, jeg måtte bare bli med , ler Tangen.

- Ble overtalt til å fortsette

Heller ikke bibliotekarstudent Aleksander Øverland Berg (28), som har cerebral parese, var i tvil om at han måtte melde seg på Nordkalotten-ekspedsisjonen.

(Saken fortsetter under bildet)

Ingen grenser

Klare til dyst! Ingen grenser-gjengen samlet før avreise.

Foto: Geir Evensen/NRK

- Da det gjenstod seks dager av ekspedisjonen fikk jeg senebetennelse. Det var ikke noe særlig, og på et tidspunkt tenkte jeg at jeg ikke orket mer. Men Lars overtalte meg til å fortsette. Han vet jo hva han vil, den fyren. Bestemt kar, ler Øverland Berg.

Lars Monsen var nemlig urokkelig i sin overbevisning om at prosjektet ville lykkes. Tanken på å avblåse ekspedisjonen streifet ham aldri:

- Nei. Jeg tenker ikke sånn, jeg, sier Lars Monsen til NRK.no.

Kulturstrøm