Hopp til innhold

Strømmen tilbake i Tromsø og Alta

Flere tusen husstander i Tromsø og Alta ble tidlig fredag morgen uten strøm etter et linjebrudd. Ved 0930-tiden var strømmen tilbake.

Strømbrudd

Deler av Tromsøya ble tildels mørkelagt fredag morgen.

Foto: Robert Greiner/NRK

Strømbruddet rammet hele Kvaløya, Ringvassøya og deler av Tromsøya klokka 06.50 fredag morgen. 07.15 forsvant strømmen også i deler av Alta. Her ble mesteparten av sentrum og vestre Alta mørklagt.

To linjebrudd var årsaken, ifølge Statnett. .

– Disse ligger i Ofoten og er de viktigste kraftlinjene i Nord-Norge. Vi tror bruddet har sammenheng med uværet, forteller kommunikasjonsdirektør Tor Axelsen til NRK.no

Delvis tilbake

I 08-tiden fikk Kvaløya og deler av Tromsøya strømmen tilbake, mens strømmen i Alta kom tilbake etter bare sju-åtte minutter.

Tre linjer fører strøm til Tromsø-området. Med brudd på to av dem blir det mye press på den tredje, spesielt etter at folk hadde stått opp. I tillegg til problemene med kraftlinjen, var Strømsmo kraftverk i Bardu ute av drift fredag morgen.

Ved 0930-tiden var imidlertid strømmen tilbake i hele Tromsø.

Brukte nødaggregat

Det skal ikke ha oppstått større ulykker eller skader som følge strømbruddet, etter hva NRK får opplyst.

– Universitetssykehuset Nord-Norge måtte ta i bruk nødaggregat, men både der og ellers er strømmen nå tilbake, forteller Eivind Steinholt i Troms Kraft til NRK.no

En del skoler og barnehager ble også vurdert stengt som følge av strømbruddet.

– Vi oppfordrer foreldre om å ta kontakt med skole eller barnehage for å sjekke, sier kommunikasjonssjef i Tromsø kommune, Morgan Lillegård til NRK.no i dag tidlig.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark