Hopp til innhold

– UNN er i sorg og fortvilelse

Snøskredet på Kvaløya krevde livet til to ansatte ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Direktør Tor Ingebrigtsen (bilde) sørger over tapet.

UNN

– Våre varme tanker og medfølelse går til de to forulykkedes familier og venner, sier direktør Tor Ingebrigtsen ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Foto: Robert Greiner

Det var skjærtorsdag kveld at Birgitte Medhaug (25) og ektemannen Endre Medhaug (30) ble tatt av raset på Durmålstinden på Kvaløya i Troms.

Begge ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge med livstruende skader. Endre Medhaug døde noen timer senere. Påskeaften døde kona hans etter å ha fått intensiv behandling.

Mottatt med sorg

Ekteparet arbeidet som lege og sykepleier ved sykehuset der de ble bekreftet omkomne. Beskjeden om at to av deres ansatte mistet livet på tragisk vis, er blitt mottatt med sorg.

– Ledelsen ved sykehuset har med sorg og fortvilelse mottatt meldingen om at to av våre dyktige unge medarbeidere, ekteparet Birgitte og Endre Medhaug, begge omkom i den fatale skred- og fallulykke, skriver direktør Tor Ingebrigtsen på sykehusets hjemmeside .

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Ikke et sekund gikk til spille

Durmålstinden

Durmålstinden er et av flere populære skifjell på Kvaløya, og har flere skredutsatte heng. I dette djuvet gikk skredet som kostet ekteparet livet.

Foto: Trygve M. Andreassen / NRK

Da ekteparet ble tatt av snøskred skjærtorsdag, ble det umiddelbart igangsatt berging av dem utført av en kameratgjeng som var like ved.

– Ikke et sekund i denne aksjonen gikk til spille, og dette skyldes disse tre unge menneskene. De varslet på helt rett måte og gikk selv inn i området. Vi er veldig imponert over deres innsats. De har vært heltemodige, sa Gilbert til NTB under pressekonferansen etter ulykken.

Skredeksperter undersøkte ulykkesområdet påskeaften.

Flagger på halv stang

Også ledelsen ved UNN framhever innsatsen som ble gjort for å berge livene til de to unge helsearbeiderne.

– Våre varme tanker og medfølelse går til de to forulykkedes familier og venner, skriver Ingebrigtsen.

UNN vil 1. påskedag flagge på halv stang som følge av ulykken.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark