Hopp til innhold

– Lokket av fjellene og ungdommens frekkhet

Danske stjerneskuespillere med i nordnorsk komedie.

Video nsps_upload_2009_8_18_19_7_2_2527.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Danske stjerneskuespillere med i nordnorsk komedie. Se intervju med regissør Raymond Nordahl, stjerneskuespiller Kim Bodnia og medskuespiller Slavko Labovic (Reporter Hege Irene Hansen/ Foto: Nikolas Gogstad-Andersen).

Med en vits av et budsjett, to danske stjerneskuespillere, en tom kino og en overdose pågangsmot, skal den første helaftens nordnorske romantiske komedie realiseres. Målet er kinodistribusjon.

Tirsdag avsluttet skuespilleren Kim Bodnia og unge filmskapere i Tromsø opptakene til den romantiske komedien «Aurora».

– Kort fortalt lager vi en romantisk komedie med fire hovedrolleinnehavere. Hele handlingen foregår inne på kinoen. Det er en intrikat historie der det skjer mye uventet, sier regissør, manusforfatter og produsent Raymond Nordahl til NTB.

Nattskift

Christina Morador

For Christina Morador (24), som kun har spilt i kortfilmer til nå, er det et stort skritt å ha en av hovedrollene i en spillefilm.

Foto: NRK

Det ungdommelige filmcrewet i Tromsø har brukt hele sommerferien og vel så det på nattlige opptak til filmen «Aurora».

Med arktisk midnattssol som lyskilde har opptakene skjedd i flerkinoanlegget i Tromsø.

– Det har vært spesielt å jobbe nattskift, men utrolig givende og morsomt, sier tre av hovedrolleinnehaverne, Cyril Frantzen, Nathalie Olsen og Christina Morador.

For den 24 år gamle skuespilleren Christina Morador, som jobber hardt for å etablere seg internasjonalt , har innspillingen vært en fryd.

– Det har vært en udelt positiv opplevelse å jobbe med en så talentfull skuespiller som Kim Bodnia, slår hun fast.

Birolle

De startet med null i budsjett, fikk 75.000 kroner i støtte og satte i gang.

Underveis klarte den energiske filmskaperen å overtale en av Danmarks mest meritterte filmskuespillere, Kim Bodnia, til å ta en birolle i filmen.

Bodnia sier det var de nordnorske fjellene og fascinasjonen ved å jobbe nord for Polarsirkelen som lokket.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Respekt for motet

Kim Bodnia

Skuespiller Kim Bodnia i nok en norsk film. Tidligere har han blant annet gjort «Himmelfall» (2002).

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Bodnia sier det var de nordnorske fjellene og fascinasjonen ved å jobbe nord for Polarsirkelen som lokket.

– Det var også noe med den frekkheten de hadde til å ringe en gammel mann som meg og si «fuck deg, kom opp til oss». Den energien tenner meg.

Her er ungdommer som brenner så mye for det de lager at de åpner dører som umiddelbart er lukket. Jeg kjenner den energien selv, og synes man skal åpne de lukkede dørene for den og vise respekt for motet, sier Kim Bodnia.

Han har vært med i flere av de største danske filmsuksessene de siste 20 årene, «Nattevakten» (1994), Pusher-trilogien og «I Kina spiser de hunde». (2003).

«Aurora» blir hans fjerde norske produksjon som startet med hovedrollen i Marius Holts «Øyenstikker», fortsatte med «Himmelfall» (2002), og den stavangerske surferomansen «Monstertorsdag» (2004).

– Jeg liker ikke å sammenligne ting jeg har vært med på. Det er morsomt å ikke vite hva man er med på. Min første opptreden på et filmsett er like amatørmessig som alle andre fordi det å lage film er så stort. Det er så mange elementer som skal passe sammen før det blir bra, sier Bodnia.

– Ære å bidra

I tillegg til Kim Bodnias birolle, stiller også den dansk-serbiske Slavko Labovic opp som kinosjef i «Aurora».

– Her har jeg møtt unge mennesker som er svært entusiastiske og veldig inspirerende. Det har vært en ære for meg å gi et bidrag til at deres prosjekt kan realiseres, sier Labovic godt skjult bak sine karakteristiske solbriller.

Nå ligger måneder med etterarbeid foran filmskaperne i Tromsø. De regner med å være ferdig til nyttår og dermed kunne vise filmen under den 20. internasjonale filmfestivalen i Tromsø som går av stabelen i Januar.

– Men det er ikke filmfestivalen som er det primære målet. Dette er ikke en film for kritikerne, men for publikum. Vi lager en lettbeint og underholdende romantisk komedie, og jobber mot kinodistribusjon som mål, sier produsentene Håvard Walseth Nilsen og Espen Olaisen til NTB.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark