Hopp til innhold

Slakter lederne i klubben

Onsdag er Donn Toppfotball etter alle solemerker historie. – Bittert, sier lagets kaptein Gro Ingvardsen, som gir lederne i klubben det glatte lag.

Gro Ingvardsen

Gro Ingvardsen er forbanna på ledelsen i Donn Toppfotball. Arkiv

Foto: Sander Heggheim/NRK

- Jeg håper virkelig at folka som har stått bak det her aldri mer får sette sin fot innenfor en idrettsklubb og gjøre det samme de har gjort med oss og klubben, sier Gro Ingvardsen.

For ambisiøs satsing

Det manglet ikke på visjoner da Donns damelag i fotball rykket opp i toppserien i fjor. Den daværende ledelsen i klubben satset friskt med et budsjett på omlag fem millioner kroner.

Flere utenlandske spillere ble kjøpt for å styrke laget. Det ble ansatt trener og daglig leder, og et markedsapparat kom på plass. Men det viste seg raskt at satsingen var altfor ambisiøs. Trenere og resten av støtteapparatet sluttet på grunn av dårlig økonomi. Dermed ble jentene overlatt til seg selv.

– Jeg tror og mener at de som har stått bak har visst om dette helt siden april. Ufattelig urettferdig at folk bare stikker fra en synkene skute og overlater alt ansvaret til oss jentene.

Dårlig økonomisk styring

Ingvardsen anklager ledelsen i klubben for å ha visst om den dårlige økonomien lenge før den ble offentlig kjent. Hun er oppgitt over manglende oversikt.

– Det er så irriterende. Man kan jo nesten bli gal av å tenke på hvordan de har klart og gjøre dette. Det er utrolig viktig for meg å påpeke at det har vært fullstendig dårlig styring av økonomien. Det er hovedgrunnen til konkursen, ikke bare at det har manglet penger.

Lokale spillere forsvinner

Donnjentene innfridde sportslig. De endte på niende plass i toppserien, og reddet plassen med klar margin. Derfor er det ekstra bittert at klubben slås konkurs og at Vest-Agder ikke har et toppserielag i forball for damer.

– Vi mister muligheten til å rekrutere unge spillere. Vi mister muligheten til å holde talenter i byen. Vi mister så alt for mange muligheter. Alle de lokale spillerene vil nå bli hentet av andre klubber.

NRK Sørlandet har prøvd å få kommentarer fra ledelse og styremedlemmer i klubben, men ingen vil ta ansvar for toppsatsingen som sprakk.

– Flere av jentene har fått tilbud om å spille for Amazon Grimstad neste sesong, sier Ingvardsen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 1,36 kr
Dyrest kl. 07 2,31 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %