Hopp til innhold

17-åring funnet naken på gata etter voldtekt

En 17 år gammel jente ble funnet naken i Torggata søndag morgen. Jenta skal ha blitt voldtatt i en leilighet i nærheten.

Torggata
Foto: Martin Roalsø / Foto

Jenta ble funnet like etter klokken 08.30.

– 17-åringen ble funnet av en tilfeldig mann i Torggata. Han hjalp henne, lånte bort jakken sin og fulgte henne til Sentrum politistasjon, sier Utgaard.

Jenta har forklart til politiet at hun var blitt voldtatt i en leilighet i en nabogate til Torggata, og at hun ble holdt fanget i leiligheten, før hun etter hvert klarte å rømme uten klær.

24-åring pågrepet

Politiet rykket ut til leiligheten og pågrep en 24 år gammel mann. Mannen vil bli avhørt i løpet av søndag.

– Mannen er siktet for voldtekt og sitter i arresten på politihuset. Den fornærmede jenta er undersøkt og har fått behandling ved Oslo legevakts voldtektsmottak, sier Utgaard.

Det er for tidlig å si noe om relasjonen mellom de to.

Les: Fire av fem voldtekter blir henlagt | - Prisverdig å beskrive voldtektene | – Myndighetene svikter norske kvinner | Positive til nye metoder for å bekjempe voldtekter

Voldtekt i Slottsparken

Dette er den andre voldtektssaken i Oslo natt til søndag.

En kvinne ble voldtatt i Slottsparken da hun var på vei hjem fra byen. Hun hadde vært sammen med venninner, men skilte lag med dem før hun gikk gjennom Slottsparken.

– Da hun kom inn i parken ble hun overfalt av to menn, sier leder ved kriminalvakten Per Olav Utgaard.

– Hun beskriver dem som mørke i huden. Den ene skal ha vært mellom 170–180 cm høy, sier Utgaard.

– En åstedshund var litt senere på stedet der politiet mener den anmeldte voldtekten kan ha skjedd. Kriminalteknikere vil også undersøke stedet, sier Utgaard.

– For mange voldtekter

Kvinnen var alene da voldtekten skjedde.

Les: Likestillingsloven hindrer jentetaxi | Voldtektsmenn går løs i Oslo | Ventetiden på DNA-prøver kan kuttes

– Det skal i utgangspunktet være trygt å gå gjennom Slottsparken, men denne kvinnen er blitt utsatt for en grov forbrytelse. Det skjer altfor mange voldtekter i Oslo sentrum, hver helg får vi melding om voldtekter, sier Utgård.

Politiet skal snakke med begge de to kvinnene ytterligere senere på søndag.