Hopp til innhold

Etterlyser mann for to voldtekter

Politiet i Oslo etterlyser en afghansk mann (20) som er siktet for to overfallsvoldtekter i hovedstaden. Politiet mener det foreligger fare for gjentagelse.

Etterlyst for overfallsvoldtekter
Foto: Politiet

Politiet etterlyser nå en mann med fullt navn og bilde. Mannen er henholdsvis siktet og mistenkt for å ha begått to overfallsvoldtekter i Oslo.

Mannen er etterlyst nasjonalt og internasjonalt.

Den første overfallsvoldtekten mannen er siktet for skjedde ved Regjeringskvartalet, Einar Gerhardsens plass, natt til søndag 29. mai, rundt klokken 01.30.

I tillegg er han mistenkt for en overfallsvoldtekt som skjedde på Alexander Kiellands plass natt til onsdag 1. juni i tidsrommet 00.10 – 00.30.

– Forklaringene samsvarer med videobildene

Politiet har sikret seg bilder fra flere overvåkningskameraer i begge sakene, og har ved gjennomgang av materialet identifisert den etterlyste personen som gjerningsmannen.

– Hvorfor velger dere å gå ut med fullt navn og bilde på den mistenkte voldtektsmannen?

– Han har begått to svært alvorlige handlinger, og vi ser at det er fare for gjentagelse. Vi ønsker å advare mot mannen og forhindre at dette skjer igjen, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid til NRK.no.

– Hvor sikre er dere på at dette er gjerningsmannen?

– Vi har fått svært interessante opplysninger. Fornærmedes forklaringer samsvarer med overvåkningsbildene. Vi har fått tips fra en rekke vitner, sier Lid.

Asylsøker

Voldtektsofrene er to kvinner i slutten av tenårene og i begynnelsen av tjueårene.

Afghaneren har oppholdt seg ulovlig i Norge siden mars i år, men har bodd i landet siden sommeren 2007. Han er ikke en tidligere kjenning av politiet.

Les også: Kontaktet voldtektsoffer på bussen

Les også: Ung kvinne voldtatt på Alexander Kiellands plass

– Vi ber alle som kan ha vitneobservasjoner knyttet til overfallsvoldtektene eller har andre opplysninger om mannen om å ta kontakt med politiet snarest, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid på Sedelighetsavsnittet.

Les også: Fire av fem voldtekter blir henlagt

Den mistenkte voldtektsmannen var iført en rød jakke med hvite ermer, hvite skuldre og hvit hette. Han har normal kroppsbygning.

Torsdag ettermiddag opplyser politiet til NRK at det har kommet inn flere nye tips i saken, men ingen av tipsene er av avgjørende betydning for å kunne pågripe den etterlyste mannen.